16 salarii pe an pentru angajaţii ASF. Iau bani şi pentru vacanța mare și ziua ASF

Data:

Share post:

Șefii și angajații Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) primesc 16 salarii anuale, după ce conducerea a decis să acorde, pe lângă cele 12 salarii anuale și cele suplimentare de Crăciun și de primă de perfomanță, alte două salarii pentru vacanța mare și pentru ziua ASF.

Deputatul USR Claudiu Năsui a făcut public contractul colectiv de muncă de la ASF, pe care l-a obținut în urma unui proces pe care l-a avut cu instituția și care s-a încheiat în luna septembrie cu o decizie definitivă prin care ASF trebuia să îi pună documentul la dispoziție. Amintim că Autoritatea de Supraveghere Financiară a asistat în ultimii ani la falimentele celor doi lideri ai pieței asigurărilor, City Insurance și Euroins, iar prețurile asigurărilor auto RCA au crescut puternic.

Citește și: Mario De Mezzo, explicaţie despre cum încasa două salarii de la Stat: Aveam două servicii

„Iată salariile consiliului pe care și le secretiza ASF. În total, peste 1.5 milioane de euro doar în 2022 pentru cei 9 care conduc ASF. Fără să punem la socoteală «mărunțișul» din decontarea transportului, chiriei și deplasărilor externe. «Numărul unu» este probabil domnul președinte Nicu Marcu, a avut venituri lunare de 25.000 euro brut. Totul din banii dumneavoastră. După un an jumătate de procese am primit și noi cifrele. Dacă tot îi plătiți salariul, n-ar fi rău să aflați și cât este”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Șefii și angajații ASF primesc 16 salarii anuale, după ce conducerea Autorității a decis să acorde în plus alte două salarii pentru vacanța mare și pentru ziua ASF.

Claudiu Năsui a explicat că „o altă greseniță pe care au făcut-o ei, e faptul că s-au pus și ei. Cei din conducere, s-au adăugat și ei la toate beneficiile acestea. Astfel încât atunci când apare un privilegiu, un beneficiu în contractul colectiv să li se aplice și lor. Ceea ce e o problemă în sine pentru ideea de a negocia un contract. Că ei toți de ambele părți ale mesei sunt de acord că se aplică tuturor. Adică adică practic negociază pentru sine”, potrivit Economedia.

Articole similare

Simona Halep, lovitură financiară uriașă, în ciuda suspendării

Deși Simona Halep este suspendată pentru patru ani din tenis pentru dopaj, fosta campioană a României nu o...

Piedone va candida la Primăria Capitalei. Un scenariu care le dă fiori lui Nicușor Dan și Gabriela Firea

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a spus că se teme doar de „candidatul PSD, indiferent cine este el, pentru...

De Mezzo vrea competiţie internă pentru desemnarea candidatului la Slatina: În 2016, Marius Bălaşa a luat aproape 3.000 de voturi peste partid

Preşedintele interimar al PNL Slatina, Mario De Mezzo, a declarat în cadrul celei mai recente conferinţe de presă...

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...