3 milioane euro fonduri europene pentru reabilitarea Parcului Central din Balş (FOTO)

Data:

Share post:

Parcul Central din orașul Balș va fi modernizat cu peste 3 milioane de euro finanțare nerambursabilă din cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia. Luni, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, Alexandru Stănescu, a înmânat contractul de finanțare primarului localității Balș, Cătălin Rotea.            

La eveniment au fost prezenți, de asemenea, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, directorul general adjunct al ADR Sud-Vest Oltenia, Marius Vărgatu și directorul general al Autorității de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia, Cătălin Catană.

„Mă bucur că astăzi suntem aici, la semnarea unui contract. Aşa cum am spus-o încă din prima zi de mandat a primarului Cătălin Rotea, cu siguranţă Balşul, în perioada următoare, va fi un campion al atragerii fondurilor europene. Cătălin Rotea ştie ce are de făcut, va demonstra iar Balşul, în toată această perioadă din mandatul lui, se va dezvolta şi va deveni din ce în ce mai atractiv pentru investitori”, a declarat Marius Oprescu.

Prin acest proiect se dorește conservarea, reabilitarea și regenerarea infrastructurii verzi, protejarea naturii, creşterea biodiversității și modernizarea unei suprafeţe de peste 31 de mii de mp de spaţii verzi din cadrul Parcului Central al orașului Balș.

Astfel, odată cu finalizarea proiectului locuitorii orașului Balș se vor putea bucura de infrastructura verde modernizată a parcului, care le va oferi facilități de relaxare, transformându-se într-o oază de liniște în centrul orașului.

„Sunt foarte bucuros că astăzi reuşim să semnăm acest contract de finanţare. Avem şi proiectul tehnic finalizat şi putem să scoatem la licitaţie execuţia acestui contract şi să ne apucăm de lucrări, în vara sau în toamna acestui an. Este un moment important pentru oraşul nostru pentru că sunt trei miliarde pe care le aducem din fonduri europene. Oraşul nostru nu şi-ar fi permis niciodată să acceseze aceşti bani din alte surse”, a declarat primarul Cătălin Rotea.

Proiectul implementat de Primăria orașului Balș are o valoare de aproximativ 15,6 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 14,7 milioane de lei. Investițiile se derulază în cadrul Priorității 3 – Eficiență energetică și infrastructură verde, Obiectivul specific 2.7 – Intensificarea acțiunilor de protecție și conservare a naturii, a biodiversității și a infrastructurii verzi, inclusiv în zonele urbane, precum și reducerea tuturor formelor de poluare

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...