3 tipuri de lampadare pe care să le ai în vedere dacă vrei să-ți schimbi atmosfera din casă

Data:

Share post:

Atunci când vine vorba de corpurile de iluminat din casele noastre, experiența alegerii lor s-a schimbat considerabil în ultima perioadă. Nu doar pentru că acordăm mai multă atenție modului în care arată casele noastre și inclusiv elementelor de mobilier secundare, ci și pentru că, odată cu începerea pandemiei și a muncii de acasă, ne-am dat seama că lumina este cel mai important indicator al bunăstării unei case.

 

Lumina dintr-o casă influențează nu doar modul în care vei percepe încăperea în care te afli, dar îți va dicta și starea de spirit și va avea o puternică influență asupra modului în care reacționezi atunci când interacționezi cu cineva.

 

Spre exemplu, o lumină albă, neon, va trimite mai repede cu gândul la un pat de spital sau la o sală de curs decât la un cămin liniștit. Pentru că este o nuanță rece, distantă, care nu permite apropierea. Pe de altă parte, însă, o lumină mai difuză va fi perfectă pentru crearea unei atmosfere intime și pentru rodirea unei conexiuni între membrii familiei.

 

Poate fi vorba chiar despre lumina de fundal, care se află în prim-plan atunci când privim alături de întreaga familie unul dintre filmele noastre preferate, în perioada Crăciunului.

 

Dacă tocmai ți-ai dat seama că este cazul să schimbi măcar un segment din cum este luminată casa ta, atunci este momentul să arunci un ochi la aceste 3 tipuri de lampadare, le gasesti si pe Emag:

 

  1. Lampadar cu masă.

 

De obicei, lampadarele sunt extraordinare pentru că nu luminează întreaga cameră, ci doar o mică porțiune a acesteia. Astfel, dacă vrei să citești o carte, spre exemplu, poți să te retragi pe un fotoliu confortabil și să pornești lumina pe care o oferă acest element de mobilier.

 

În general, dacă vei căuta să îți cumperi un astfel de obiect, vei găsi foarte multe modele simple, concepute dintr-o bară și un abajur. Însă, până și aceste modele au evoluat în ultima perioadă, iar unul dintre cele mai bine primite de către consumatorul obișnuit este acela care are încorporată și o masă.

 

Imaginează-ți doar designul unui astfel de obiect și gândește-te cum îți vei lăsa pe acea măsuță cartea pe care o citești în acel moment. Mai mult, în timp ce citești, nu va mai trebui să te gândești unde să-ți pui cana de ceai sau de cafea, fără de care lectura nu ar fi atât de interesantă.

 

Dacă îți dorești un astfel de obiect în dormitor, s-ar putea să ți se potrivească mai mult o veioză (descopera oferta Emag), pe care o poți așeza pe noptieră, pentru a avea lumină doar pe partea ta de pat și pentru a nu-ți mai deranja partenerul sau partenera atunci când vrei să stai mai mult să citești. Unde mai pui că această soluție este ideală pentru scăderea consumului de energie electrică?

 

  1. Lampadar cu braț reglabil.

 

Deși variantele fixe sunt mult mai elegante în designul camerelor tale, un obiect cu braț reglabil este de preferat mai ales dacă ești genul de persoană căreia îi place să își schimbe des poziția într-o cameră. Sau în special dacă ești genul de persoană căreia îi place să schimbe întreaga configurație a camerei odată cu schimbarea anotimpului.

 

Mai mult, știi bine că o poziție confortabilă diferă foarte mult de la persoană la persoană. Tocmai de aceea, existența unui braț reglabil este atât de importantă. Pentru că permite fiecătui membru al familiei tale să își seteze direcția din care vine lumina, astfel încât să poată avea o experiență confortabilă și plăcută în spațiul în care se află.

 

  1. Lampadar cu tripod metalic.

 

Este unul dintre cele mai des întâlnite obiecte din această gamă, deoarece poate fi găsit într-o varietate de culori, ceea ce permite amplasarea sa cu ușurință în economia oricărei camere. De la culori metalice specifice, precum auriu sau argintiu, până la nuanțe de alb, negru sau chiar verde, toate acestea se găsesc pentru a completa cu succes cromatica oricărui apartament.

 

Partea bună în cazul acestor modele este aceea că le poți cumpăra în funcție de dimensiunile de care ai nevoie. Astfel încât, pentru o cameră a copilului, spre exemplu, poți încerca un lampadar mai scund decât cel pe care-l vei achiziționa pentru living.

 

Și, pentru că tot a venit vorba de desginul locuinței, dacă tot te-ai hotărât să schimbi modul în care aceasta arată, este cazul să achiziționezi și câteva prize modulare. Cu siguranță ai cel puțin un loc în casă în care cablurile stau unul peste altul și creează o imagine inestetică pe care ți-ai dori să o schimbi.

 

Cu ajutorul acestui tip de prize vei putea naviga mai ușor printre cablurile de la televizor, internet și orice alte produse tehnologice mai ai prin casă. Tocmai de aceea ele sunt iubite cu adevărat de către orice posesor al noilor gadgeturi.

 

Așadar, nu ezita să-ți transformi casa într-un spațiu în care fiecare lucru se află la locul său, scăpând astfel de surplusul de obiecte pe care îl deții și care îți îngreunează nu doar spațiul fizic, cât și pe cel psihic.

Articole similare

Începe procedura de licitație pentru construcția unui nou lot al autostrăzii Craiova – Filiași

CNAIR a transmis astăzi la ANAP pentru validare  documentația pentru atribuirea contractului necesar construcției Lotului 2 (14,4 km)...

Laura Lavric, anchetată penal după ce ar fi lovit un solist la o nuntă

Interpreta de muzică populară Laura Lavric este acuzată că ar fi lovit un alt solist, la o nuntă...

Bărbat săltat de poliţişti după ce a ameninţat trecătorii cu un pistol airsoft

Un bărbat care ameninţa, astăzi, trecătorii cu un pistol airsoft în zona centrală a municipiului Satu Mare a...

Polițiste arestate după ce au scos din camera de corpuri delicte aproape 1000 de litri de alcool și trei lansete de pescuit

Situaţie halucinantă la Suceava. Două polițiste, o angajată de la Agenția pentru Protecția Mediului Suceava, un angajat de...