5 motive pentru a investi în draperii

Data:

Share post:

Crezi că draperiile sunt utile doar vara pentru a te proteja de razele soarelui și de căldură?

În cazul acesta poate vei fi surprins să afli că îți oferă avantaje pe tot parcursul anului, iar dacă încă stai pe gânduri cu privire la a achiziționa sau nu draperii pentru casa ta, este foarte posibil ca după ce citești acest material să îți schimbi părerea.

În rândurile următoare vorbim pe larg despre avantajele pe care ți le poate aduce folosirea draperiilor.

  1. Blochează pătrunderea razelor de soare în cameră

Lumina este benefică atât pentru a desfășura diverse activități, cât și pentru o bună stare de spirit, însă există și situații în care este necesar să protejezi atât obiectele din cameră, cât și pe tine de razele puternice ale soarelui.

Primul și unul dintre cele mai importante avantaje pe care ți le aduce utilizarea unei draperii este că aceasta are rolul de a bloca pătrunderea excesivă a luminii în cameră. De exemplu, dacă ai încăperi expuse direct la soare, mobila și pereții se pot decolora în timp. În cazul în care lucrezi pe calculator sau vrei să privești la televizor și soarele te împiedică să faci asta, este recomandat să folosești o draperie. Și mai ales vara, când lumina este mai puternică și mai multă, îți vei dori să folosești un astfel de obiect. Să nu uităm nici de situațiile în care poate lumina te împiedică să te odihnești și nici de faptul că draperiile îi ajută pe cei mici să adoarmă mai repede și să aibă un somn liniștit – părinții știu cel mai bine acest lucru, deci și în acest caz draperia poate fi de un real ajutor.

  1. Te ajută să ai facturi mai mici

Spuneam mai devreme că draperiile nu au doar rolul de a te feri de soare, ci fac mai mult de atât.

Cum se întâmplă asta? Foarte simplu.

Acestea te pot ajuta să economisești pe tot timpul anului. De pildă, vara, pentru că draperiile blochează pătrunderea căldurii, nu va mai fi nevoie de același efort al aerului condiționat deoarece draperiile vor bloca pătrunderea căldurii în cameră și vei reuși să ai camere mai răcoroase, în mod natural. Cât despre econimisirea pe timpul ierinii, dacă ai draperii la geam va pătrunde mai puțin frig de afară.

Iată, deci, cum draperiile te pot ajuta și să economisești bani.

  1. Camerele tale vor căpăta un aspect mai plăcut

Poate că nu te-ai gândit până acum, însă draperiile pot schimba complet aspectul încăperilor în care sunt montate. Așa că dacă este important pentru tine modul în care arată casa ta, poate iei în considerare și achiziționarea unor draperii. Acestea pot completa foarte frumos designul unei camere, oferind un plus de eleganță sau de nonconformism, în funcție de gusturile tale de design interior.

Alege-le în echilibru cu stilul de design interior pentru care ai optat pentru decorarea casei tale și bucură-te de o cameră frumoasă și în care te vei simți bine.

  1. Rezistă în timp

Dacă până acum te-a împiedicat să investești într-o draperie gândul că aceasta nu va rezista în timp, este cazul să îți schimbi părerea.

În cazul în care vei alege să direcționezi o sumă de bani în niște draperii de calitate, te anunțăm că nu este cazul să îți faci griji ca acestea nu vor rezista. Optează pentru materiale bune și nu va trebui să le schimbi decât atunci când te vei plictisi de ele sau poate când vei decide să schimbi stilul de amenajare al camerelor tale.

  1. Îți oferă intimitate

Draperiile sunt utile indiferent unde ai locui, dar mai ales dacă locuiești la casă sau la parterul unui bloc. Cu siguranță nu vei dori ca toată lumea care trece pe stradă să își arunce privirea în camera ta, iar soluția este să te bucuri de intimitate cu ajutorul draperiilor.

Ce zici, ți se pare util acum să investești în niște draperii pentru locuința ta?

Articole similare

Şofer cu alcoolemie de comă scos din trafic cu poliţia la Slatina

Un bărbat din Slatina s-a ales cu un dosar penal după ce a plecat la plimbare cu maşina...

Medic prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Ancheta o vizează şi pe asistenta doctorului

Un medic şi asistenta sa sunt anchetaţi penal de Direcţia Generală Anticorupţie. Asta după ce medicul, de la Spitalul...

Scandal la Casa de Cultură a Studenţilor din Piteşti. Director, reţinut de poliţişti pentru relaţii cu o minoră

Directorul unei case de cultură din Piteşti, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinut de poliţişti...

Tânără de 25 de ani, ucisă de fostul soţ din cauza geloziei

O tânără, în vârstă de doar 25 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de topor...