5 uleiuri esențiale care ȋți ȋmbunӑtӑțesc starea de bine

Data:

Share post:

Starea de bine este foarte importantӑ pentru a avea o calitate bunӑ a vieții tale. Ea este determinatӑ de o multitudine de factori și este influențatӑ mai ales de situațiile și contextele ȋn care ești. Dar, adeseori, este posibil sӑ simți cӑ ai anumite stӑri depresive sau cӑ ai acumulat prea mult stres, dar nu ai un motiv bine ȋntemeiat. De aceea este important sӑ vorbești cu medicul tӑu sau cu un psiholog pentru a avea parte de sfaturi care sӑ te ajute. Vei putea folosi cu succes uleiurile esențiale din diverse plante sau flori pentru a vindeca, pentru a echilibra și pentru a avea o stare emoționalӑ și psihicӑ bunӑ. Astfel, pentru a cunoaște proprietӑțile celor mai importante uleiuri esențiale folosite ȋncӑ de pe vremea civilizațiilor strӑvechi, este bine sӑ citești elementele definitorii ale acestora. Iatӑ mai jos 5 uleiuri esențiale care te vor ajuta sӑ ai o stare bunӑ zi de zi:

  1. Folosește uleiul esențial de portocalӑ pentru a elimina insomnia

Insomnia poate contribui la stӑri accentuate de obosealӑ, la lipsa de energie care conduce la imposibilitatea de a ȋndeplini sarcinile zilnice normale. Uleiul esențial de portocalӑ este un calmant cunoscut, el avȃnd efecte foarte bune și pentru ȋndepӑrtarea insomniei. Va putea sӑ te ajute pe parcursul zilei sӑ ai poftӑ de viațӑ, iar seara te va ajuta sӑ te liniștești. Este posibil sӑ ȋl folosești pentru a avea echilibru al somnului și pentru a putea sӑ ȋți desfӑșori activitatea zilnicӑ așa cum ȋți dorești. 

  1. Folosește uleiul esențial de bergamotӑ pentru a scӑpa de semnele de depresie sezonierӑ și pentru a aduce optimism ȋn viața ta

Depresia sezonierӑ este dificil de gestionat. Ea aduce cu sine stӑri de apatie, dorința de a sta ȋn pat și de a nu desfӑșura activitӑți, lipsa veseliei, etc. Este bine sӑ gӑsești rapid mijloacele de a o combate și de aduce ȋn viața ta optimismul și starea de bine. Vei putea face acest lucru cu ajutorul uleiului de bergamotӑ care are note citrice și care te ajutӑ sӑ ai gȃnduri pozitive, ușoare, care nu te vor ȋncӑrca. 

  1. Pentru a avea calm, o stare de ȋncredere și speranțӑ, folosește uleiul esențial de lavandӑ, cu mirosul lui ȋmbietor

Lavanda este cunocutӑ pentru mirosul ei minunat. Ea te va ajuta sӑ ai o stare de bine, de speranțӑ, de liniște și ȋncredere ȋn tine și ȋn soluțiile care vor apӑrea. 

  1. Anxietatea ușoarӑ este eliminatӑ cu ajutorul uleiului de mușețel albastru sau mușețel german

Anxietatea este definitӑ popular ca fiind o fricӑ sau o permanentӑ ȋngrijorare fӑrӑ nici un motiv practic, pragmatic. Astfel, ea poate sӑ te ȋndepӑrteze de la țelurile tale și sӑ ȋți aducӑ neplӑceri pe plan emoțional. Folosește uleiul de mușețel albastru pentru a elimina aceste efecte.  

  1. Dacӑ ai stӑri dureroase cauzate de dezamӑgiri și pierderi, atunci folosește uleiul esențial de Rosa Damascena 

Uleiul esențial numit „Rose Absolute” este ideal pentru a ȋndepӑrta cu ușurințӑ stӑrile de durere sufleteascӑ. Uleiul esențial este perfect pentru a avea calm, veselie și siguranța cӑ totul va fi bine.  

 

Articole similare

Bărbat găsit mort într-un canal, la Piteşti. Poliţiştii au deschis o anchetă

Un bărbat, în vârstă de 59 de ani, a avut parte de o moarte cumplită la Piteşti. Trupul...

Încă un pas făcut pentru Tronsonul 1 din drumul expres Craiova-Piteşti. Contractul de finalizare a lucrărilor a fost postat pe SEAP

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat astăzi că a fost postat în SEAP anunţul pentru contractul de finalizare...

Daune pentru un pacient îmbolnăvit în spital. A primit 150.000 de euro

Spitalul Județean Neamț a fost obligat să plătească despăgubiri de 150.000 de euro unui fost pacient care s-ar...

România trece la ora de vară în weekend

România va trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară. Ceasurile vor fi date...