76 dintre cele 216 persoane relocate din mai multe centre din țară, au necesitat internare

Data:

Share post:

Dintr-un număr de 216 persoane relocate din centrele sociale destinate persoanelor cu dizabilități din județele Constanța, Dolj, Gorj, Maramureș, Neamț, Satu-Mare, Teleorman, Timiș, Tulcea și Vrancea, 76 de persoane au necesitat internare iar restul, evaluare și urmărire medicală în ambulatoriile de specialitate ale spitalelor județene.

Acestea sunt datele transmise Ministerului Sănătății de către Direcțiile de Sănătate Publică județene, după verificările și evaluările medicale de specialitate efectuate în ultima săptămână, transmite Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Ministerul Sănătății se implică și se asigură că persoanele rezidente din centrele sociale aflate în relație cu autoritățile locale sau cu alte agenții din subordinea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, beneficizată de asistență medicală de continuitate.

Autoritățile au început controale la otoate centrele sociale din țară după dezvăluirile referitoare la Azilele groazei, în care bătrăni, persoane cu dizabilități sau copii erau batjocoriți și ținuți în condiții de mizerie. Cotroalele au fost dispuse de premierul Marcel Ciolacu.

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...