9 beneficii ale Coenzimei Q10

Data:

Share post:

Coenzima Q10 apare în mod natural în toate celulele corpului nostru. Aceasta facilitează producția de energie și este responsabilă pentru funcțiile de bază ale pielii, având un rol activ în procesele de regenerare, creștere și reparare.

Ce este Coenzima Q10?(CoQ10)

Coenzima Q10 este o substanță asemănătoare vitaminelor ce își aduce o contribuție vitală în organism. Aceasta joacă un rol absolut esențial pentru sănătatea pielii. Pentru o absorbție și o calitate superioară, puteți folosi coenzima q10 lipozomală. Acesta este un sistem mai nou de livrare a nutrienților, care oferă o biodisponibilitate superioară și o absorbție mai bună decât suplimentele tradiționale.

Pielea este expusă în mod constant la diverși factori externi, cum ar fi razele ultraviolete ale soarelui. Procesele interne care au loc în corp pot provoca eliberarea de radicali liberi, ceea ce provoacă daune suplimentare celulelor noastre și accelerează semnele îmbătrânirii.

Q10 îndeplinește două roluri principale, și anume: furnizează energie și protejează celulele ca antioxidant astfel:

 • Generare de energie: Q10 este necesar pentru producerea de energie celulară în mitocondrii, „centrale electrice” din celulele noastre care ajută la întărirea inimii, mușchilor și nervilor.
 • Funcția de apărare: Ca antioxidant, coenzima Q10 luptă împotriva radicalilor liberi aflați în interiorul, cât și în exteriorul celulelor. Acestea sunt molecule agresive care apar în mod natural în organism. Radiațiile UV, stresul și toxinele din mediu cresc numărul de radicali liberi, iar un număr prea mare poate duce la stresul oxidativ. Acesta deteriorează celulele și favorizează inflamația, accelerând și procesul de îmbătrânire a pielii. Din acest motiv, coenzima Q10 este extrem de importantă pentru o piele netedă, cu aspect sănătos.

Cum funcționează aceasta?

Q10 are nenumărate beneficii, dintre care amintim următoarele:

 1. Oferă pielii energia de care are nevoie pentru repararea și regenerarea naturală

Coenzima Q10 oferă celulelor din piele energia critică necesară pentru a se putea repara și regenera.

 1. Oferă un plus de energie și luminozitate pielii

O piele cu un aspect tânăr conține un nivel ridicat de Q10. O piele energizată se regenerează într-un ritm mai rapid pentru a-și păstra aspectul tânăr și frumos. O piele din care lipsește această vitamină esențială are un aspect mai îmbătrânit și obosit. De aceea, este important să introduci produsele Q10 în rutina ta zilnică de îngrijire a pielii pentru a te bucura de un ten sănătos și luminos.

 1. Coenzima Q10 poate ajuta la reducerea daunelor solare și susține producția de colagen

Coenzima Q10 este un antioxidant puternic ce limitează efectele adverse ale expunerii la soare, cauzate de radicalii liberi, ceea ce duce în mod evident la prevenirea semnelor de îmbătrânire induse de soare.

Colagenul reprezintă aproape 80% din pielea noastră și aproximativ o treime din toate proteinele existente în corp. Coenzima Q10 favorizează producția de colagen, care ajută la: creșterea regenerării celulare, protejarea organelor delicate, întărirea oaselor, tendoanele și articulațiile și menținerea elasticității pielii.

 1. Q10 ajută la reducerea apariției liniilor fine și a ridurilor

Coenzima Q10 oferă un plus de energie pielii și susține producția de colagen, fiind un ingredient extrem de eficient ce ajută la combaterea semnelor de îmbătrânire a pielii, cum ar fi liniile fine și ridurile.

 1. Q10 susține sănătatea și buna funcționare a creierului

Creierul este foarte susceptibil la daune oxidative iar această deteriorare oxidativă îmbunătățește producția de compuși nocivi care ar putea afecta memoria, cogniția și funcțiile fizice. În acest context CoQ10 se dovedește a fi extrem de eficientă deoarece poate reduce acești compuși dăunători, încetinind progresia bolilor Alzheimer și Parkinson.

 1. Q10 ajută la controlul diabetului

Stresul oxidativ poate duce de asemenea, la deteriorarea celulelor ceea ce implică de multe ori apariția unor boli metabolice precum diabetul. Este demonstrat faptul că CoQ10 îmbunătățește sensibilitatea la insulină și reglează nivelul zahărului din sânge. Suplimentarea cu CoQ10 ajută la creșterea concentrațiilor de CoQ10 în sânge de până la trei ori la persoanele cu diabet.

 1. CoQ10 protejează plămânii

Plămânii funcționează pe bază de oxigen, ceea ce îi face foarte susceptibili la daunele oxidative. Un nivel scăzut de CoQ10 poate duce la boli pulmonare precum astmul.

 1. Q10 reduce durerile de cap

Atunci când apare producția excesivă a radicalilor liberi și scăderea protecției antioxidante se identifică o energie scăzută în celulele creierului și chiar migrene.

 1. Co Q10 ajută la fertilitate

CoQ10 este direct implicată în procesul de fertilizare. Pe măsură ce corpul îmbătrânește, producția de CoQ10 scade, iar organismul este mai puțin eficient în protejarea ovulelor de daunele oxidative.

Articol susținut de Enigma Plant, magazin online de produse naturiste. Acesta are în oferta sa peste 5000 de produse BIO, pulberi organice, alimente, suplimente, remedii din plante medicinale și tratamente. Pentru mai multe informații, vizitați enigma-plant.ro

Articole similare

„Antrenorul de copii geniali”, prins în flagrant în timp ce ar fi violat un minor

Un tânăr cunoscut ca „antrenorul de copii geniali” a fost prins în flagrant în timp ce ar fi...

Criminalul femeii medic stomatolog, prins (VIDEO)

Principalul suspect în cazul uciderii femeii medic stomatolog din Brăila a fost prins și dus la audieri. Principalul suspect...

Cod galben de instabilitate atmosferică: Vijelii și grindină duminică, urmate de val de căldură intensă

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică pentru duminică, anunțând vijelii și grindină în majoritatea țării,...

Simona Halep nu mai poate. Greșelile pe care le-a făcut, văzute de Ion Țiriac

București. Simona Halep a disputat doar un meci complet la Miami Open, marcându-și revenirea pe teren după suspendarea...