Şcoala din Olt cuprinsă de incendiu, distrusă în proporţie de 90 la sută (FOTO&VIDEO)

Data:

Share post:

Şcoala Primară Branişte din comuna Sârbii Măgura a fost distrusă de incendiul izbucnit, vineri, la acoperişul imobilului.

Potrivit ISU Olt, incendiul a fost lichidat după mai bine de cinci ore de intervenţie.

Școala și anexele au fost afectate în proporție de 90 la sută, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

„Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost efectul termic produs de centrala termică, neizolată corespunzător”, a declarat reprezentantul ISU Olt.

Pe timpul intervenției, acoperișul și tavanele cu structura de lemn, s-au prăbușit în interior, pe aproximativ 70-80 la sută din suprafață.

Elevii şcolii vor fi relocaţi, anunţă inspectorul şcolar general Adrian Brăbulete.

Acesta a fost la faţa locului, din primele clipe ale intervenţiei pompierilor.

„Evacuarea s-a făcut fără panică. Evaluând situaţia de la faţa locului, am stabilit relocarea copiilor. Astfel, cei 54 de copii din ciclul primar vor învăţat tot în satul Branişte, în Centrul de zi, după-amiaza, iar ceilalţi 50 de copii, tot după-amiază, dar la Optaşi-Măgura. Important de precizat este că profesorii sunt aceiaşi în ambele localităţi. Săptămâna viitoare este vacanţă şi ne putem ocupa să găsim cele mai bune soluţii”, a declarat Bărbulete.

Articole similare

Astăzi se sărbătoreşte Ziua mondială a libertăţii presei

Astăzi, 3 mai, este sărbătorită Ziua mondială a libertăţii presei. În acest an aceasta este dedicată importanţei jurnalismului...

Un liberal, fost director de șaormerie și șef la salubritate în Craiova, numit la conducerea Oficiului pentru Licenţă Industrială

Premierul Marcel Ciolacu l-a numit miercuri pe Flavius-Adrian Sirop în funcția de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de...

Bărbat băgat cu forţa într-o dubă în mijlocul zilei. Poliţiştii l-au găsit şi l-au dus de urgenţă la spital

Un bărbat care ar fi fost băgat cu forța într-o autoutilitară, la un complex rezidențial din Sectorul 1,...

Sondaj CURS: SOS Romania, PER și REPER, dezastru la intenția de vot în București

Alegătorii din București ar vota doar în proporție de 2% cu partide precum SOS Romania, PER REPER, arată...