Percheziții la Aeroportul din Otopeni. Sunt vizate contracte de închiriere a unor spații comerciale

Data:

Share post:

Procurorii DNA au descins astăzi la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Aceştia anchetează contractele de închiriere a spațiilor comerciale din aeroport. 

Oamenii legii au organizat percheziţii şi la mai multe firme și oameni de afaceri, într-un dosar privind acordarea sau prelungirea contractelor pentru magazinele tip duty free sau restaurante. Potrivit unor surse judiciare citate de G4Media, mai multe persoane au fost duse la audieri.

Dosarul vizează contractele încheiat de Compania Națională Aeroporturi București, din subordinea Ministerului Transporturilor, cu firme care gestionează spațiile comerciale din aeroport, unde de curând a fost deschisă inclusiv o sală de jocuri. Astfel, sunt vizați administratorii unei firme care operează magazine duty-free și una care gestionează spații horeca în aeroport, precum și intermediari care ar fi făcut trafic de influență ca să prelungească aceste contracte, potrivit informațiilor G4Media.

Potrivit informațiilor G4Media, e vorba despre firmele Millenium Pro Design si Dnata Catering.

Millenium Pro Design este o companie cu patru asociați, iar contractul pentru spațiile din aeroport e valabil până la 30 iunie 2023, potrivit unui răspuns al Companiei Aeroporturi București pentru sursa citată. Potrivit portalului specializat Confidas, unul dintre asociați este Cătălin Lăscuț, fiul lui Pavel Lăscuț, fostul șef al Directiei de Supraveghere si Control din Directia Generala a Vamilor.

Firma a fost recent în centrul unui scandal, după ce în Aeroportul Henri Coandă a fost deschis un casino, potrivit G4Media.

Articole similare

Peste 11.000 de porci au fost ucişi după confirmarea unui focar de pestă porcină africană, la o fermă din Olt

Peste 11.000 de porci au fost sacrificaţi de inspectorii DSVSA Olt după confirmarea unui focar de pestă porcină...

NEREGULI majore descoperite de Autoritatea Națională pentru Siguranța Alimentelor la produsele lactate vândute pe piața din România

Controale făcute de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) în perioada 16-29 martie au scos...

Băieţelul din Gorj care ar fi fost vândut în Germania, adus în România

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) a anunţat că băieţelul în vârstă de şase ani...

Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte

Vremea va fi caldă iar precipitaţiile vor fi izolate şi sub formă de averse în perioada minivacanţei de...