Vâlcov îngroaşă rândul fugarilor în Italia. Fostul primar şi ministru, condamnat la închisoare, s-ar afla în Peninsulă

Data:

Share post:

Poliția Capitalei a anunțat, în această seară că polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale au primit un mandat de executare a pedepsei închisorii emis pe numele fostului primar şi ministru Darius Vâlcov.

„La acest moment se desfășoară activități specifice în vederea depistării persoanei în cauză”, a transmis Poliția Capitalei.

Conform unor surse judiciare, citate de HotNews, Darius Vâlcov nu a fost, însă, găsit la adresele la care a fost căutat. El ar fi cerut rezidență în Italia, acolo unde este plecat de mai mult timp.

Fostul primar al municipiului Slatina și ministru al finanţelor Darius Vâlcov a fost condamnat definitiv marți de instanța supremă la șase ani de închisoare într-un dosar în care a fost trimis în judecată în mai 2015 și în care fusese condamnat în prima instanță la opt de închisoare pentru trafic de influență, spălare de bani și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată.

Vâlcov s-ar afla în Italia, devenită refugiul condamnaților celebri ai României, între care Mario Iorgulescu, Alina Bica și Dragoș Săvulescu.

În acest dosar, Darius Vâlcov fusese condamnat, în februarie 2018, la opt ani de închisoare cu executare de către un complet de 3 judecători de la instanța supremă. Procesul a fost suspendat timp de aproape doi ani și jumătate, potrivit HotNews.

Dosarul a fost numit Dosarul Tablourilor, după ce procurorii au găsit peste 100 de opere de artă achiziţionate de Vâlcov prin interpuşi, unele dintre fiind ascunse în pereţii falşi ai unor imobile aparţinând fostului ministru. De asemenea, judecătorii au menţinut decizia de confiscare de la Vâlcov a sumei de 6,2 milioane lei.

Acuzaţiile pe larg le puteţi citi aici. 

Articole similare

Peste 11.000 de porci au fost ucişi după confirmarea unui focar de pestă porcină africană, la o fermă din Olt

Peste 11.000 de porci au fost sacrificaţi de inspectorii DSVSA Olt după confirmarea unui focar de pestă porcină...

NEREGULI majore descoperite de Autoritatea Națională pentru Siguranța Alimentelor la produsele lactate vândute pe piața din România

Controale făcute de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) în perioada 16-29 martie au scos...

Băieţelul din Gorj care ar fi fost vândut în Germania, adus în România

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) a anunţat că băieţelul în vârstă de şase ani...

Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte

Vremea va fi caldă iar precipitaţiile vor fi izolate şi sub formă de averse în perioada minivacanţei de...