Cum se face deszăpezirea în judeţul Olt. Preşedinte CJ: Noi nu plătim decât pe timp de intervenție

Data:

Share post:

Consiliul Judeţean Olt a încheiat noi contracte de deszăpezire pentru sezonul rece, în această toamnă, şi în weekend chiar s-a intervenit pe drumurile din zona de Sud.

Preşedintele forului judeţean, Marius Oprescu, a declarat că firmele care fac deszăpezirea în judeţ sunt plătite doar atunci cân intervin.

„Anul acesta avem contracte semnate, chiar în această toamnă, deci nu se pune problema să nu asigurăm intervenţia. Deja pe zona de Sud, acum patru zile, s-a și intervenit pentru că acolo, de la Brastavățu, la Redea şi Rotunda, a nins și pe carosabil a fost zăpada destul de mare. Sunt contracte cadru care, în general, se încheie pe treu ani. În contract este prevăzută o sumă generică în care noi trebuie să ne încadrăm, dar noi nu plătim contractele de dezăpezire, decât atunci când dăm ordin de ieșire pe stradă, adică atunci când a nins”, a declarat Marius Oprescu.

El a exemplificat situaţia anului trecut când nu a nins, iar fondurile prevăzute pentru deszăpezire au fost folosite pentru lucrări de întreţinere a drumurilor judeţene.

„Noi nu plătim decât pe timp de intervenție, deci, ca atare, contractul n-aș putea să vă spun la ce sumă se ridică, pentru că dacă e un an ca anul trecut în care n-am avut zăpadă deloc, bineînțeles că nu vom folosi banii pe deszăpezire. În momentul în care nu are loc o deszăpezire, banii din contract pe anul respectiv îi folosim pentru pregătire a ieșirii din iarnă. Asta înseamnă anumite operațiuni care să fac asupra drumului – plombări şi aşa mai departe”, a explicat Oprescu.

Articole similare

Semnele care pot anunța un nou război mondial. Biblia cuprinde o parte dintre ele

Prezentul este marcat de două mari războaie, care ar putea duce la un conflict de amploare în lume....

Luptă strânsă la Primăria Sectorului 1. Armand, Tuță și Tudorache, în fruntea sondajelor

După prima săptămână a campaniei electorale, competiția pentru Primăria Sectorului 1 este extrem de intensă, cu trei candidați...

Orban a venit la Târgu-Jiu. Forța Dreptei Gorj are un nou lider

Robert Ștefan Chițu, medic epidemiolog, este noul președinte al partidului  Forța Dreptei Gorj, luându-i locul consilierului județean Gheorghe...

Regi ai romilor luaţi în vizor de Garda de Mediu. Topeau plumb în curte

Două imobile ale autointitulaților regi ai romilor Dorin și Daniel Cioabă au fost controlate de comisarii Gărzii de...