Judecătorii au respins transformarea avocaților în magistrați fără concurs

Data:

Share post:

Transformarea avocaților în magistrați fără concurs, respinsă de judecători. Asociația Forumul Judecătorilor din România (AFJR) arată că numirea acestora nu se poate face exclusiv pe baza unor criterii de vechime, competență profesională în profesia din care provin și probitate, așa cum a propus Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR).

„Deși situația posturilor vacante este în prezent la un nivel deosebit de critic (peste 1000), singura soluție este declanșarea rapidă a unor noi concursuri de admitere în magistratură, meritocrația fiind o condiție implicită pentru ocuparea posturilor de judecător.

Este esențială implicarea Institutului Național al Magistraturii, astfel încât admiterea în profesia de magistrat să fie realizată prin examinarea riguroasă a candidaților, așa încât să fie evaluate efectiv cunoștințele teoretice ale acestora și urmându-se cursuri de formare profesională pentru cei recrutați”, se arată într-un comunicat al AFJR.

Judecătorii din AFJR mai atrag atenția că admiterea prin interviu și fără un examen real „reprezintă o soluţie păguboasă care creează un dezechilibru major şi care, în realitate, opreşte accederea în magistratură a celor cu adevărat motivaţi, experiența din urmă cu 10 ani dovedind acest fapt și determinând eliminarea acestui mecanism, la presiunea Comisiei Europene și a Consiliului Superior al Magistraturii”.

Continuarea în PRESShub.

Articole similare

Premierul Slovaciei, în stare gravă după ce a fost împuşcat (VIDEO)

Premierul slovac Robert Fico, în vârstă de 59 de ani, a fost rănit într-un atac armat, în urma...

Căţeluşi abandonaţi de o femeie pe o stradă din Slatina. Poliţia animalelor a aplicat o amendă

O femeie în vârstă de 54 de ani, din Milcov, a fost amendată de poliţişti după ce a...

Pedeapsă cumplită pentru un copil de 10 ani după ce a speriat un cal. A fost bătut cu biciul

Scene desprinse dintr-un film horror la Galaţi. Un copil de doar 10 ani a fost bătut cu biciul...

Medic acuzat că a ucis o pacientă, după ce i-ar fi o uitat o compresă în abdomen

Caz şocant în capitală. Polițiștii din Dâmbovița au descins în această dimineaţă la o unitate medicală din București...