A început demolarea unui castel de apă din Slatina, vechi de aproximativ jumătate de secol

Data:

Share post:

A început pregătirea demolării castelul de apă al CAO, situat pe strada Tipografului din Slatina, în apropierea sediului ISU.

Compania de Apă Olt (CAO) a luat decizia să demoleze castelul de apă de 500 metri cubi treapta II, deoarece este foarte vechi – aproximativ 50 de ani, şi este nefolosit de mai bine de patru decenii.

De asemenea, demolarea este un demers pentru conferirea unui siguranţe a zonei şi pentru a se evita vreun accident nefericit.

Firma care execută demolarea colosului este autorizată în acest sens şi a obţinut toate autorizaţiile, potrivit CAO. Luni dimineaţă, a început pregătirea demolării.

CAO, proiecte pentru Slatina

Compania de Apă Olt desfăşoară mai multe investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi canal din Slatina şi judeţ, în cadrul unui mare proiect cu fonduri europene

La Slatina, Contractul de Lucrări „Extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi apă uzată, inclusiv surse de apă existente, în aglomerarea Slatina” are o valoare de 94.706.663,03 lei, fără TVA, din care, conform schemei de finanţare, 85% reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană iar 13% constituie co-finanțare naţională și 2% constituie co-finanțare din Bugetul Local. Durata de execuţie a Contractului este de 39 luni.

Prin intermediul contractului se vor realiza în aglomerarea Slatina, următoarele investiții, după cum urmează:

Reabilitare conducte de aducțiune –  fronturi de captare: lungime conducte de aducțiune fronturi de captare reabilitate: 17.805 m; conducte de aducțiune stații de pompare: lungime totală de 12.471 m.

Rețele apă – reabilitare/deviere rețele de distribuție apă: pe o lungime totală de 26.036 m; extindere rețea de distribuție apă potabilă: pe o lungime totală de 10.101 m.

Rețele de canalizare menajeră – extindere rețele canalizare menajeră pe o lungime de 23.706 m; deviere rețea canalizare menajeră pe o lungime de 583 m; reabilitare stații de pompare apă uzată – 4 buc; construire stații de pompare noi – 22 buc; conducte de refulare: lungime totală de 7.132 m.

Perioada de garanție a lucrărilor (perioada de notificare a defectelor – PND) este de 36 luni.

Compania de Apă Olt beneficiază de asistenţă financiară, acordată prin POIM pentru perioada 2014 – 2020, pentru implementarea Proiectului cod SMIS – 133612 „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014 – 2020”, în baza Contractului de finanţare nr. 279/ 19.11.2019. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 1.147.116.622,49 lei fără TVA.

25 de localităţi din judeţul Olt vor beneficia de investiţii în cadrul acestui proiect.

Articole similare

Curtea de Apel, decizie definitivă în cazul Monicăi Macovei. La ce a fost obligată fosta ministră

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, a fost condamnată definitiv la șase luni de închisoare cu suspendare pentru...

Şi-a omorât în bătaie prietenul de pahar

Un tânăr în vârstă de 29 de ani, din comuna argeşeană Cepari, a fost arestat preventiv după ce...

Peste 500 de kilograme de articole pirotehnice descoperite de polițiști din Olt

Polițiștii au descoperit și ridicat aproximativ 550 de kilograme de articole pirotehnice în urma unor percheziții domiciliare efectuate...

Horaţiu Potra, sub control judiciar

Fostul mercenar Horaţiu Potra a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, dar decizia nu este...