A început demolarea unui castel de apă din Slatina, vechi de aproximativ jumătate de secol

Data:

Share post:

A început pregătirea demolării castelul de apă al CAO, situat pe strada Tipografului din Slatina, în apropierea sediului ISU.

Compania de Apă Olt (CAO) a luat decizia să demoleze castelul de apă de 500 metri cubi treapta II, deoarece este foarte vechi – aproximativ 50 de ani, şi este nefolosit de mai bine de patru decenii.

De asemenea, demolarea este un demers pentru conferirea unui siguranţe a zonei şi pentru a se evita vreun accident nefericit.

Firma care execută demolarea colosului este autorizată în acest sens şi a obţinut toate autorizaţiile, potrivit CAO. Luni dimineaţă, a început pregătirea demolării.

CAO, proiecte pentru Slatina

Compania de Apă Olt desfăşoară mai multe investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi canal din Slatina şi judeţ, în cadrul unui mare proiect cu fonduri europene

La Slatina, Contractul de Lucrări „Extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi apă uzată, inclusiv surse de apă existente, în aglomerarea Slatina” are o valoare de 94.706.663,03 lei, fără TVA, din care, conform schemei de finanţare, 85% reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană iar 13% constituie co-finanțare naţională și 2% constituie co-finanțare din Bugetul Local. Durata de execuţie a Contractului este de 39 luni.

Prin intermediul contractului se vor realiza în aglomerarea Slatina, următoarele investiții, după cum urmează:

Reabilitare conducte de aducțiune –  fronturi de captare: lungime conducte de aducțiune fronturi de captare reabilitate: 17.805 m; conducte de aducțiune stații de pompare: lungime totală de 12.471 m.

Rețele apă – reabilitare/deviere rețele de distribuție apă: pe o lungime totală de 26.036 m; extindere rețea de distribuție apă potabilă: pe o lungime totală de 10.101 m.

Rețele de canalizare menajeră – extindere rețele canalizare menajeră pe o lungime de 23.706 m; deviere rețea canalizare menajeră pe o lungime de 583 m; reabilitare stații de pompare apă uzată – 4 buc; construire stații de pompare noi – 22 buc; conducte de refulare: lungime totală de 7.132 m.

Perioada de garanție a lucrărilor (perioada de notificare a defectelor – PND) este de 36 luni.

Compania de Apă Olt beneficiază de asistenţă financiară, acordată prin POIM pentru perioada 2014 – 2020, pentru implementarea Proiectului cod SMIS – 133612 „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014 – 2020”, în baza Contractului de finanţare nr. 279/ 19.11.2019. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 1.147.116.622,49 lei fără TVA.

25 de localităţi din judeţul Olt vor beneficia de investiţii în cadrul acestui proiect.

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...