Abandonul animalelor de companie este interzis în Germania! Ce pedepse riscă cei care fac acest lucru

Data:

Share post:

În Germania, abandonarea animalelor este interzisă. Dacă sunt și rănite, este deja infracțiune. Iată ce trebuie să știți dacă locuiți în această țară și aveți unul sau mai multe animale de companie.

În Germania, abandonarea animalelor de companie este interzisă. Prin urmare, atrage după sine o amendă foarte mare. Mai mult, dacă animalele respective sunt și rănite, acest lucru constituie infracțiune și se poate pedepsi chiar cu închisoarea.

Foarte mulți proprietari decid să își abandoneze animalele de companie pe timp de vară, iar presa germană titrează despre acest fenomen de câteva săptămâni: „Adăposturile pentru animale din NRW supraaglomerate” sau „De ce adăposturile de animale sunt supraaglomerate fără speranță”. Deoarece în fiecare an, în această perioadă, se adună rapoarte despre animale abandonate și adăposturi supraaglomerate.

Ce pedepse riscă cei care își abandonează animalele în Germania

Iată care sunt consecințele pentru proprietarii de animale de companie care decid să își abandoneze protejații, potrivit Peta, cea mai mare organizație pentru drepturile animalelor din lume.

„Abandonul de animale, precum de exemplu, legarea acestuia în parc sau alungarea acestuia de către proprietar sau de către persoanele care au animalul în grija este interzis (§ 3 Sentința 1 nr. 3 TierSchG)”, informează organzația, conform legislației germane.

Amenda pentru cei care își abandonează animalele de companie poate ajunge până la 25.000 de euro.

„Încălcarea este o infracțiune administrativă conform § 18 Abs. 1 Nr. 4 TierSchG și poate fi pedepsită cu amendă de până la 25.000 de euro”, potrivit legislației germane.

Animalul nu trebuie să fie rănit pentru ca proprietarul să fie pedepsit

Peta mai atrage atenția asupra faptului că animalul de companie nu trebuie să fie rănit pentru ca proprietarul să fie pedepsit, în cazul în care îl abandonează, întrucât „interdicția de la § 3 S. 1 Nr. 3 TierSchG nu cere să existe o periclitare concretă a vieții, integrității sau bunăstării animalului.” Mai degrabă, orice eliberare ar trebui prevenită, deoarece prezintă un pericol pentru animalul respectiv.

Iar pedepsele sunt mult mai aspre în cazul în care viața animalului este pusă în pericol prin abandon. În acest caz, pe lângă amendă, vinovații riscă și până la trei ani de închisoare.

„Abandonul de animale poate constitui și infracțiunea de cruzime împotriva animalelor în temeiul secțiunii 17 TierSchG dacă animalele mor sau suferă. De exemplu pentru că nu primesc suficientă apă sau mâncare. În acest caz, abandonul poate fi pedepsită cu amendă sau închisoare de până la trei ani.”, se arată în legislația germană.

Articole similare

Un fost primar din Olt a încetat din viaţă

Dorel Imireanu, fost primar al comunei Giuvărăști timp de trei mandate, a decedat la vârsta de 54 de...

Două dosare penale deschise în Olt pentru fraudă electorală și coruperea alegătorilor

Două dosare penale pentru tentativă de fraudă la vot și coruperea alegătorilor au fost deschise, duminică, de poliţiştii...

Procesul de votare cu urna mobilă suspendat într-o comună după ce 10 persoane au primit câte două buletine, două pentru Senat şi două pentru...

Poliția investighează un caz de fraudă electorală la secția de votare din Perișor, judeţul Dolj, unde membri ai...

Incident electoral în judeţul Olt: Președintele secției de vot a înmânat un buletin gata deschis unui alegător

La o secţie de votare din judeţul Olt, la intrarea în cabina de vot, preşedintele i-a înmânat unui...