Actrița, Gayle Hunnicutt a murit! Toți românii au iubit-o

Data:

Share post:

Gayle Hunnicutt, o actriță americană care a părăsit SUA și a decis să-și construiască o carieră pe scena teatrelor din Marea Britanie și în filmele de peste Ocean, a murit, pe 31 august, la un spital din Londra. Avea 80 de ani, scrie Washington Post. Moartea ei a fost confirmată de jurnalistul Simon Jenkins, fostul soț al actriței.

Actrița, Gayle Hunnicutt sa născută în Texas, a fost căsătorită cu actorul extravagant David Hemmings și cu jurnalistul Simon Jenkins.

A reușit să scape de rolurile de femeie fatală

Frumoasa actriță cu păr castaniu s-a remarcat prima dată interpretând roluri de femei seducătoare în sitcom-uri celebre ale anilor 1960 precum „The Beverly Hillbillies” și „Get Smart”. De asemenea, a fost distribuită în cunoscutul serial american „Marlowe”, alături de James Garner.

Gayle Hunnicutt

După ce s-a mutat la Londra, în 1969, s-a căsătorit cu David Hemmings, un actor britanic cunoscut pentru rolul din filmul „Blow-Up” al regizorului italian Michelangelo Antonioni. Aici a căutat oportunități de a-și demonstra talentul de actriță, încercând să se desprindă de rolurile de femeie fatală care i se oferiseră la Hollywood.

”Simt că am fost foarte norocoasă că am reușit să scap de imaginea de femeie fatală pe care mi-o creaseră filmele americane”, declara ea pentru ziarul The Guardian în 1974.

Nu dorea ca lumea să-și aducă aminte de ea ca fiind o actriță cu chip frumos și doar atât
La începutul aceluiași an, a refuzat o ofertă de a juca rolul principal feminin într-o adaptare cinematografică de succes a filmului „Contele de Monte Cristo”, alături de Richard Chamberlain.

În schimb, a ales să joace într-o versiune teatrală a romanului „Thérèse Raquin” al lui Émile Zola, sperând că-și va consolida statutul de actriță care poate interpreta și roluri dramatice, scrie Washington Post.

„În ziua în care voi muri”, spunea ea, „nu vreau ca lumea să-și aducă aminte de mine ca de o actriță texană cu chip frumos și doar atât”.

A fost prima Bond Girl

Hunnicutt a fost cunoscută de telespectatorii britanici drept femeia cu „cea mai luminoasă față de la televizor”, așa cum afirma Richard Last, un critic de televiziune pentru Daily Telegraph.

De altfel, se pare că ea ar fi fost prima Bond Girl, jucând alături de Roger Moore, care l-a succedat pe Sean Connery în rolul 007 în „Live and Let Die” (1973). Ulterior, ea a refuzat rolul pentru că a devenit mamă.

A jucat în seriale produse de BBC
Ulterior, a jucat în drame istorice produse de BBC, în special în rolul enigmaticei Charlotte Stant, fosta amantă a unui nobil, într-o adaptare din 1972 a piesei „The Golden Bowl” a lui Henry James și în rolul țarinei Alexandra, soția țarului Nicolae al II-lea al Rusiei, în saga istorică din 1974 „Fall of Eagles”.

A avut roluri principale în producțiile BBC din 1979 din „Peter Pan” și „Hedda Gabler” de Ibsen.

La finalul carierei a fost distribuită în celebrul serial ”Dallas”

Gayle Hunnicutt

La sfârșitul carierei sale, Gayle Hunnicutt s-a întors în Statele Unite pentru a apărea în ultimele trei sezoane din serialul american „Dallas”, a cărui difuzare s-a încheiat în 1991. A jucat rolul unei englezoaice – Vanessa Beaumont, o fostă iubire a lui a J.R. Ewing.

Deși s-a simțit ca acasă în Marea Britanie, după o primă căsătorie tumultuoasă cu Hemmings, a cărui viață sexuală a fost una extrem de controversată, find prezent pe pagina tuturor tabloidelor, a decis să se întoarcă în America, pe care o considera mai conservatoare.

Au divorțat la mijlocul anilor 1970, iar câțiva ani mai târziu s-a căsătorit cu ziaristul Simon Jenkins, care lucra la ”London Evening Standard. Odată cu el, ea a devenit o parte integrantă a scenei sociale londoneze, găzduind petreceri la Palatul St. James și Battersea Power Station. Au divorțat în 2009.

În urma sa rămâne un fiu din prima căsătorie, actorul Nolan Hemmings, care a apărut în miniseria „Band of Brothers” și un fiu din a doua căsătorie, Edward Jenkins, și cinci nepoți.

Articole similare

Mașina prefectului de Olt, fără asigurare RCA valabilă. Vehiculul a luat foc în mers

Autoturismul prefectului de Olt Mario De Mezzo, care a fost cuprins de un incendiu, în trafic, vineri dimineață,...

Bărbat ajuns la spital după un accident grav în Olt

Un bărbat a ajuns astăzi la spital în urma unui accident petrecut pe Drumul Național 64, în comuna...

Femeie înjunghiată în parcarea unui centru comercial de soţ. Cei doi sunt în divorţ

O femeie a fost înjunghiată în parcarea unui centru comercial din municipiul Constanţa, iar victima a fost transportată...

A început Festivalul „Oltenii &… Restu’ Lumii”. Trei zile de distracție, la Slatina (GALERIE FOTO)

Ediţia cu numărul 27 a Festivalului „Oltenii &… Restu’ Lumii” a început, vineri, la Slatina, cu tradiţionala „Vamă...