Adrian Chesnoiu (PSD Olt) anunţă că Fabrica de zahăr de la Luduș se redeschide

Data:

Share post:

Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu (PSD Olt) anunţă că Fabrica de zahăr de la Luduş se redeschide în această toamnă.

Fabrica de zahăr de la Luduș se va redeschide și va intra în producție odată cu recolta de sfeclă de zahăr din toamnă. Acum se fac lucrări de verificare a instalațiilor pentru ca totul să funcționeze perfect.

În urmă cu un an de zile, acționarul francez anunța că se retrage, destinul fabricii de zahăr părea acela de a fi transformată în fier vechi Adrian Ionut Chesnoiu, ministrul agriculturii de atunci, împreună cu deputata Dumitrița Gliga  s-au încăpățânat să creadă că fabrica poate fi salvată. Au fost începute discuțiile cu fermierii în vederea unei asocieri care să preia fabrica, până la urmă un investitor român a cumpărat acțiunile și este decis să recâștige cu brandul „Zahăr de Luduș” o cotă importantă de piață.

Fermierii vor putea să vândă din nou sfecla de zahăr de pe cele peste 6000 de hectare care ar asigura funcționarea fabricii la capacitate maximă.

„În martie 2022, în calitate de ministru al Agriculturii, ca urmare a deciziei grupului Tereos de a închide fabrica de zahăr de la Luduș, am avut o discuție cu reprezentanții Patronatului Zahărului și ai Federației Cultivatorilor de Zahăr, în care anunțam preocuparea și susținerea mea totală pentru salvarea fabricii. A urmat un efort susținut pe toate canalele –  guvernamentale, diplomatice, economice.  Iar rezultatul este unul pozitiv. Fabrica de la Luduș se va redeschide în toamna acestui an. Fermierii români vor putea să își vândă producția de pe cele 6000 de ha, care asigură funcționarea fabricii la capacitate maximă. Asigur fermierii români că sunt în continuare alături de ei!”, a transmis Chesnoiu.

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...