Adrian Chesnoiu (PSD Olt) anunţă că Fabrica de zahăr de la Luduș se redeschide

Data:

Share post:

Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu (PSD Olt) anunţă că Fabrica de zahăr de la Luduş se redeschide în această toamnă.

Fabrica de zahăr de la Luduș se va redeschide și va intra în producție odată cu recolta de sfeclă de zahăr din toamnă. Acum se fac lucrări de verificare a instalațiilor pentru ca totul să funcționeze perfect.

În urmă cu un an de zile, acționarul francez anunța că se retrage, destinul fabricii de zahăr părea acela de a fi transformată în fier vechi Adrian Ionut Chesnoiu, ministrul agriculturii de atunci, împreună cu deputata Dumitrița Gliga  s-au încăpățânat să creadă că fabrica poate fi salvată. Au fost începute discuțiile cu fermierii în vederea unei asocieri care să preia fabrica, până la urmă un investitor român a cumpărat acțiunile și este decis să recâștige cu brandul „Zahăr de Luduș” o cotă importantă de piață.

Fermierii vor putea să vândă din nou sfecla de zahăr de pe cele peste 6000 de hectare care ar asigura funcționarea fabricii la capacitate maximă.

„În martie 2022, în calitate de ministru al Agriculturii, ca urmare a deciziei grupului Tereos de a închide fabrica de zahăr de la Luduș, am avut o discuție cu reprezentanții Patronatului Zahărului și ai Federației Cultivatorilor de Zahăr, în care anunțam preocuparea și susținerea mea totală pentru salvarea fabricii. A urmat un efort susținut pe toate canalele –  guvernamentale, diplomatice, economice.  Iar rezultatul este unul pozitiv. Fabrica de la Luduș se va redeschide în toamna acestui an. Fermierii români vor putea să își vândă producția de pe cele 6000 de ha, care asigură funcționarea fabricii la capacitate maximă. Asigur fermierii români că sunt în continuare alături de ei!”, a transmis Chesnoiu.

Articole similare

Începe procedura de licitație pentru construcția unui nou lot al autostrăzii Craiova – Filiași

CNAIR a transmis astăzi la ANAP pentru validare  documentația pentru atribuirea contractului necesar construcției Lotului 2 (14,4 km)...

Laura Lavric, anchetată penal după ce ar fi lovit un solist la o nuntă

Interpreta de muzică populară Laura Lavric este acuzată că ar fi lovit un alt solist, la o nuntă...

Bărbat săltat de poliţişti după ce a ameninţat trecătorii cu un pistol airsoft

Un bărbat care ameninţa, astăzi, trecătorii cu un pistol airsoft în zona centrală a municipiului Satu Mare a...

Polițiste arestate după ce au scos din camera de corpuri delicte aproape 1000 de litri de alcool și trei lansete de pescuit

Situaţie halucinantă la Suceava. Două polițiste, o angajată de la Agenția pentru Protecția Mediului Suceava, un angajat de...