Adrian Chesnoiu (PSD Olt), mesaj pentru românii din Diaspora

Data:

Share post:

Deputatul PSD Olt, Adrian Chesnoiu, a participat la un eveniment prin care s-a marcat Ziua Românilor de Pretutindeni.

Parlamentarul oltean a transmis şi un mesaj cu ocazia acestei zile.

„Astăzi, a treia duminică din luna Mai, am sărbătorit alături de buni patrioți, Ziua Românilor de Pretutindeni, ne-am rugat pentru binele poporului român și pentru menținerea legăturii cu țara, indiferent unde destinul ne-ar duce! După participarea la Sfânta Liturghie săvârșită de Înalt Preasfințitul Iosif – Mitropolit al Europei Occidentale și Meridionale, Preasfințitul Ieronim Episcop al Daciei Felix și Preasfințitul Veniamin al Basarabiei de Sud, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel – Patriarhul Bisericii Otodoxe Române, am avut ocazia să adresez câteva gânduri celor prezenți, despre dorința mea, și cred că şi a multora din generația mea, de a păstra vie, prin românii de pretutindeni, identitatea noastră culturală și lingvistică! Împărtășesc credința că ceea ce încercăm să clădim aici, în țară, va fi o motivație pentru mulți români din diaspora să se reîntoarcă acasă.

Știu că mulți au plecat din România împinși de nevoi dar cu gândul că într-o zi vor reveni pentru a-și reîntregi familia. Pentru ei, dar și pentru cei care au ales să ducă peste granițe valorile românești, noi, cei care nu ne-am desprins de ținutul românesc, simţim şi trăim autentic româneşte, păstrăm tradiţiile şi rememorăm mereu istoria ca simbol al existenţei poporului român!

Dragi români, Bunul Dumnezeu să ne aibă în paza Sa, indiferent pe ce meleaguri ne ducem existența! Doamne ajută!”, a transmis Chesnoiu.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...