Adrian Chesnoiu (PSD Olt), mesaj pentru românii din Diaspora

Data:

Share post:

Deputatul PSD Olt, Adrian Chesnoiu, a participat la un eveniment prin care s-a marcat Ziua Românilor de Pretutindeni.

Parlamentarul oltean a transmis şi un mesaj cu ocazia acestei zile.

„Astăzi, a treia duminică din luna Mai, am sărbătorit alături de buni patrioți, Ziua Românilor de Pretutindeni, ne-am rugat pentru binele poporului român și pentru menținerea legăturii cu țara, indiferent unde destinul ne-ar duce! După participarea la Sfânta Liturghie săvârșită de Înalt Preasfințitul Iosif – Mitropolit al Europei Occidentale și Meridionale, Preasfințitul Ieronim Episcop al Daciei Felix și Preasfințitul Veniamin al Basarabiei de Sud, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel – Patriarhul Bisericii Otodoxe Române, am avut ocazia să adresez câteva gânduri celor prezenți, despre dorința mea, și cred că şi a multora din generația mea, de a păstra vie, prin românii de pretutindeni, identitatea noastră culturală și lingvistică! Împărtășesc credința că ceea ce încercăm să clădim aici, în țară, va fi o motivație pentru mulți români din diaspora să se reîntoarcă acasă.

Știu că mulți au plecat din România împinși de nevoi dar cu gândul că într-o zi vor reveni pentru a-și reîntregi familia. Pentru ei, dar și pentru cei care au ales să ducă peste granițe valorile românești, noi, cei care nu ne-am desprins de ținutul românesc, simţim şi trăim autentic româneşte, păstrăm tradiţiile şi rememorăm mereu istoria ca simbol al existenţei poporului român!

Dragi români, Bunul Dumnezeu să ne aibă în paza Sa, indiferent pe ce meleaguri ne ducem existența! Doamne ajută!”, a transmis Chesnoiu.

Articole similare

Programul Casa Verde Fotovoltaice, blocat în instanţă

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat marți că Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi suspendat în urma unei...

Primarul Emil Moţ a inaugurat noua sală de sport nouă de la Şcoala „Vlaicu Vodă” Slatina

Sala de sport construită de Primăria Slatina pentru Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” a fost inaugurată, miercuri, de primarul...

Fost ministru al Justiţiei trimis în judecată după ce a lovit un motociclist cu maşina

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de vătămare din culpă în...

Copile agresate sexual şi ameninţate cu moarte într-un autobuz (VIDEO)

Scene şocante s-au petrecut zilele trecute într-un autobuz din Galaţi. Două adolescente de 16 ani au fost agresate...