Adrian Chesnoiu (PSD Olt), mesaj pentru românii din Diaspora

Data:

Share post:

Deputatul PSD Olt, Adrian Chesnoiu, a participat la un eveniment prin care s-a marcat Ziua Românilor de Pretutindeni.

Parlamentarul oltean a transmis şi un mesaj cu ocazia acestei zile.

„Astăzi, a treia duminică din luna Mai, am sărbătorit alături de buni patrioți, Ziua Românilor de Pretutindeni, ne-am rugat pentru binele poporului român și pentru menținerea legăturii cu țara, indiferent unde destinul ne-ar duce! După participarea la Sfânta Liturghie săvârșită de Înalt Preasfințitul Iosif – Mitropolit al Europei Occidentale și Meridionale, Preasfințitul Ieronim Episcop al Daciei Felix și Preasfințitul Veniamin al Basarabiei de Sud, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel – Patriarhul Bisericii Otodoxe Române, am avut ocazia să adresez câteva gânduri celor prezenți, despre dorința mea, și cred că şi a multora din generația mea, de a păstra vie, prin românii de pretutindeni, identitatea noastră culturală și lingvistică! Împărtășesc credința că ceea ce încercăm să clădim aici, în țară, va fi o motivație pentru mulți români din diaspora să se reîntoarcă acasă.

Știu că mulți au plecat din România împinși de nevoi dar cu gândul că într-o zi vor reveni pentru a-și reîntregi familia. Pentru ei, dar și pentru cei care au ales să ducă peste granițe valorile românești, noi, cei care nu ne-am desprins de ținutul românesc, simţim şi trăim autentic româneşte, păstrăm tradiţiile şi rememorăm mereu istoria ca simbol al existenţei poporului român!

Dragi români, Bunul Dumnezeu să ne aibă în paza Sa, indiferent pe ce meleaguri ne ducem existența! Doamne ajută!”, a transmis Chesnoiu.

Articole similare

Femeie ucisă de propriul fiu. Acesta ar fi consumator de droguri

O femeie de 54 de ani din judeţul Mehedinţi a fost ucisă de propriul fiu, care ar fi...

Flori oferite doamnelor şi domnişoarelor din Slatina de social-democraţii olteni (FOTO)

Social-democraţii olteni au păstrat tradiţia şi vineri, cu ocazia Zilei de 1 Martie, când au oferit flori doamnelor...

Nicușor Dan e, oficial, candidatul Forței Dreptei pentru un nou mandat de primar general al Bucureștiului

Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei, a fost oficial desemnat sâmbătă drept candidat al formațiunii Forța Dreptei pentru...

Ludovic Orban: România este confruntată din nou, după 34 de ani, cu un proiect anti-democratic / Ciucă şi Ciolacu, “mai proşti decât prevede legea”

Preşedintele Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, a criticat, sâmbătă, actuala guvernare care a modificat legislaţia pentru a...