Albotă (PSD Olt), despre greva din Educaţie: Cert este că bugetul actual nu permite o alocare mai mare

Data:

Share post:

Deputatul PSD Olt Emil Albotă a vorbit, la emisiunea „De la stânga la dreapta” de la Olt Tv, despre situaţia din sistemul de Educaţie.

Parlamentarul a explicat că bugetul nu permite creşteri mai mari decât cele oferite de Guvern. Pe de altă parte, Emil Albotă a arătat spre Ministerul Educaţiei, constatând o comunicare „împinsă spre 0 și lipsită de substanță”.

„Referitor la greva din Educație – dascălii se plâng de o comunicare defectuoasă la nivelul ministerului și au dreptate, deoarece la nivelul ministerului, comunicarea a fost împinsă spre 0 și lipsită de substanță.

Pe de altă parte, Guvernul a încercat să vină în sprijinul profesorilor, respectând în mare măsură principala doleanță a acestora, care prevede creșterea cu 25% a salariului debutanților – un salariu, într-adevăr extrem de mic. Așadar, a venit cu acea mărire de 1000 de lei brut, care înseamnă undeva la aproape 600 de lei net. Sunt convins că nu e suficient, dar cert este că bugetul actual nu permite o alocare mai mare.

Nu știu dacă momentul ales al grevei este cel mai corect, își puteau exercita mai bine acest drept, la începutul anului școlar, pentru că șantajul de astăzi afectează peste 140 de mii de elevi de clasa a VIII-a și peste160 de mii de elevi de clasa a XII-a, iar încărcătura de stres este una suplimentară pentru cei care sunt la capăt de ciclu școlar”, a declarat Emil Albotă.

Articole similare

Vlad Pascu cere să fie judecat în arest la domiciliu după ce a ucis doi tineri cu maşina drogat fiind

Vlad Pascu, autorul accidentul de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, a cerut, marţi,...

EXPLOZIE urmată de un incendiu într-un apartament. Un bărbat a suferit arsuri

Un bărbat a suferit arsuri la mâini şi la picioare, marţi, în urma unei explozii care s-a produs...

Se deschide o nouă fabrică de componente auto pentru Dacia şi Ford. Apar sute de locuri de muncă

O nouă fabrică va fi deschisă în acest an în România şi ca crea sute de locuri noi...

Detectoare de fum şi monoxid de carbon, montate de ISU Olt în localităţile din judeţ unde s-au produs cele mai multe incendii de gospodării...

În cadrul campaniei desfășurate la nivel național, Detector pentru viață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt a primit...