Albotă (PSD Olt), despre greva din Educaţie: Cert este că bugetul actual nu permite o alocare mai mare

Data:

Share post:

Deputatul PSD Olt Emil Albotă a vorbit, la emisiunea „De la stânga la dreapta” de la Olt Tv, despre situaţia din sistemul de Educaţie.

Parlamentarul a explicat că bugetul nu permite creşteri mai mari decât cele oferite de Guvern. Pe de altă parte, Emil Albotă a arătat spre Ministerul Educaţiei, constatând o comunicare „împinsă spre 0 și lipsită de substanță”.

„Referitor la greva din Educație – dascălii se plâng de o comunicare defectuoasă la nivelul ministerului și au dreptate, deoarece la nivelul ministerului, comunicarea a fost împinsă spre 0 și lipsită de substanță.

Pe de altă parte, Guvernul a încercat să vină în sprijinul profesorilor, respectând în mare măsură principala doleanță a acestora, care prevede creșterea cu 25% a salariului debutanților – un salariu, într-adevăr extrem de mic. Așadar, a venit cu acea mărire de 1000 de lei brut, care înseamnă undeva la aproape 600 de lei net. Sunt convins că nu e suficient, dar cert este că bugetul actual nu permite o alocare mai mare.

Nu știu dacă momentul ales al grevei este cel mai corect, își puteau exercita mai bine acest drept, la începutul anului școlar, pentru că șantajul de astăzi afectează peste 140 de mii de elevi de clasa a VIII-a și peste160 de mii de elevi de clasa a XII-a, iar încărcătura de stres este una suplimentară pentru cei care sunt la capăt de ciclu școlar”, a declarat Emil Albotă.

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...