Alte 350.000 de persoane vor primi carduri de energie. Listă actualizată după depunerea declarațiilor pe propria răspundere

Data:

Share post:

Alți 350.000 de români vor beneficia de carduri de energie, în urma colectării declarațiilor pe propria răspundere, a anunțat, joi, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Conform MIPE, pentru situațiile în care nu s-a putut stabili câți oameni stau la aceeași locuință, Poșta Română a început un proces național de colectare a unor declarații pe propria răspundere, în timpul căruia potențialii beneficiari au prezentat situația clară a locului de consum, scrie Antena 3CNN.

Astfel, numărul de declarații colectate a ajuns la 458.323, iar în urma verificării lor, s-au descoperit 350.000 de noi locuri de consum eligibile, pentru care se vor distribui, în următoarele zile, cardurile de energie.

Totodată, aproximativ 1,7 milioane de gospodării au primit deja cardul de energie, iar persoanele care nu sunt eligibile vor fi înștiințate până la data de 7 martie.

„Odată cu transmiterea înștiințărilor pentru cei care nu sunt eligibili, marcăm o altă etapă importantă în procesul de operaționalizare a măsurii prin care ajutăm românii vulnerabili să achite facturile la utilități.

În tot acest timp în care Poșta a emis și distribuit cardurile de energie, au fost colectate peste 450.000 de declarații pe propria răspundere, în baza cărora s-au descoperit alți 350.000 de beneficiari eligibili.

Poșta le va emite și distribui cardul cât mai repede, pentru ca și ei să intre în posesia ajutorului. De asemenea, dacă printre cei 590.000 de oameni care primesc înștiințare sunt locuințe unde figurează locatari care, de fapt, nu stau acolo, dar venitul le este luat în calcul, trebuie să știe că pot solicita anchetă socială și li se va clarifica situația.

Numărul de call center 0319966 este disponibil și pot solicita acolo mai multe detalii”, a transmis ministrul Marcel Boloș, potrivit Mediafax.

Articole similare

Ligia Deca a fost diagnosticată cu Covid. Ministrul Educaţiei a fost într-o delegaţie alături de preşedintele Iohannis

Ligia Deca, ministrul Educaţiei, a fost diagnosticată cu Covid19. Aceasta s-a întors astăzi dintr-o vizită în Emiratele Arabe...

Prețuri maxime la RCA în următoarele 6 luni. Comisioanele brokerilor și costul cu înlocuirea mașinii avariate se plafonează

Prețurile maxime la RCA vor fi stabilite de fiecare asigurător la nivelul propriilor tarife de primă practicate la...

Decizia privind retragerea autorizaţiei de funcţionare a Euroins a fost publicată în Monitorul Oficial. Pot fi depuse cererile de despăgubire

Începând de astăzi pot fi depuse cererile de despăgubire la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) în cazul...

Guvernul dublează suma pe care Comisia Europeana o va acorda drept compensatii fermierilor romani afectati de afluxul de cereale din Ucraina

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat că Guvernul dublează suma de 10 milioane de euro pe care Comisia...