Alte 350.000 de persoane vor primi carduri de energie. Listă actualizată după depunerea declarațiilor pe propria răspundere

Data:

Share post:

Alți 350.000 de români vor beneficia de carduri de energie, în urma colectării declarațiilor pe propria răspundere, a anunțat, joi, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Conform MIPE, pentru situațiile în care nu s-a putut stabili câți oameni stau la aceeași locuință, Poșta Română a început un proces național de colectare a unor declarații pe propria răspundere, în timpul căruia potențialii beneficiari au prezentat situația clară a locului de consum, scrie Antena 3CNN.

Astfel, numărul de declarații colectate a ajuns la 458.323, iar în urma verificării lor, s-au descoperit 350.000 de noi locuri de consum eligibile, pentru care se vor distribui, în următoarele zile, cardurile de energie.

Totodată, aproximativ 1,7 milioane de gospodării au primit deja cardul de energie, iar persoanele care nu sunt eligibile vor fi înștiințate până la data de 7 martie.

„Odată cu transmiterea înștiințărilor pentru cei care nu sunt eligibili, marcăm o altă etapă importantă în procesul de operaționalizare a măsurii prin care ajutăm românii vulnerabili să achite facturile la utilități.

În tot acest timp în care Poșta a emis și distribuit cardurile de energie, au fost colectate peste 450.000 de declarații pe propria răspundere, în baza cărora s-au descoperit alți 350.000 de beneficiari eligibili.

Poșta le va emite și distribui cardul cât mai repede, pentru ca și ei să intre în posesia ajutorului. De asemenea, dacă printre cei 590.000 de oameni care primesc înștiințare sunt locuințe unde figurează locatari care, de fapt, nu stau acolo, dar venitul le este luat în calcul, trebuie să știe că pot solicita anchetă socială și li se va clarifica situația.

Numărul de call center 0319966 este disponibil și pot solicita acolo mai multe detalii”, a transmis ministrul Marcel Boloș, potrivit Mediafax.

Articole similare

UPDATE | Accident GRAV în județul Olt. Patru mașini implicate, o persoană încarcerată (FOTO)

UPDATE 2: Bilanț final: 12 persoane implicate, 9 persoane transportate la UPU Slatina, 3 persoane au fost monitorizate...

Emil Moţ a aprins iluminatul festiv şi a deschis Târgul de Crăciun al Slatinei. Mii de slătineni au fost prezenţi (FOTO&VIDEO)

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a dat vineri seară startul oficial al Sărbătorilor de Iarnă. Edilul a aprins iluminatul...

Un tânăr din Slatina s-a ales cu dosar penal după ce, băut fiind, a urcat la volanul unei maşini

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Slatina, este cercetat penal după ce, noaptea trecută, a...

Ziua Naţională. Sărbătoare cu aproape 3.000 oameni, la Slatina (FOTO)

Aproape 3.000 de persoane au participat, vineri dimineaţă, la evenimentele desfăşurate cu ocazia Zilei Naţionale a României, la...