ANAF obligă băncile să transmită informaţii. Sunt vizaţi cei ce au popriri pe conturi

Data:

Share post:

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) vrea să ia noi măsuri care îi vizează pe cei ce au popriri pe conturile bancare.

Instituţia se pregăteşte să schimbe cadrul legal pentru a introduce obligativitatea ca instituţiile de credit să-i transmită zilnic valoarea sumelor existente în conturile bancare şi care pot fi plătite în cadrul procedurilor de executare silită.

Măsura este argumentată prin faptul că, până în prezent, o singură bancă a semnat cu ANAF convenţia-cadru pentru acest schimb de informaţii. Datele despre sumele disponibile în conturile bancare ale celui poprit ar ajuta aplicaţia e-Popriri a ANAF să nu încaseze în acelaşi timp, din mai multe locuri, sume de bani peste cele datorate de către contribuabilul vizat de măsura popririi.

Din iunie 2017, actele de executare silită privind înfiinţarea şi ridicarea popririlor bancare se comunică instituţiilor de credit printr-o platformă pentru descărcarea fişierelor ce conţin actele de executare. Începând cu anul 2021, mecanismul de poprire a conturilor în mediul electronic a fost dezvoltat prin implementarea unor noi funcţionalităţi, astfel încât să nu afecteze disponibilităţiie băneşti existente în conturile bancare ale debitorilor, potrivit Profit.ro.

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...