Ancheta în cazul lui Vlad Pascu se extinde. Este cercetat şi pentru trafic de droguri

Data:

Share post:

Situaţia se complică în cazul lui Vlad Pascu, tânărul care a ucis doi oameni cu maşina la 2 Mai după ce s-a urcat drogat la volan. Astfel, acesta va fi cercetat şi pentru trafic de droguri.

Până în prezent, Vlad Pascu în vârstă de 19 ani era acuzat doar de deţinere de droguri pentru consum, însă, în urma percheziţiilor de ieri, acesta s-a ales şi cu acuzaţii pentru trafic de droguri de mare risc şi punerea la dispoziţie a locuinţei sale pentru consum de stupefiante.

Dosare penale pentru toată familia Pascu

Vlad Pascu nu este, însă, singurul din familia sa anchetat penal. Astfel, mama sa a fost reţinută ieri pentru 24 de ore de procurorii DIICOT. Femeia este suspectată pentru infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, după ce ar fi încercat să influenţeze şi să şantajeze martori în dosarul în care este cercetat fiul ei.

De asemenea, tatăl lui Vlad Pascu a fost plasat sub control judiciar din cauza nerespectării reglementărilor privind deținerea armelor și munițiilor. Poliția desfășoară cercetări şi în legătură cu un incident în care tatăl lui Vlad Pascu a plecat de la DIICOT pe o motocicletă și aproape a intrat în coliziune cu jurnaliștii prezenți, după ce a evitat întrebările acestora.

Vastă operaţiune organizată de DIICOT

Joi dimineaţă, procurorii DIICOT şi ofiţeri de la Antidrog au declanşat o vastă operaţiune în Capitală cu numele de cod „Hidra”, care îi vizează pe cei din anturajul lui Vlad Pascu, consumatori şi traficanţi de droguri. Printre aceştia se află şi prieteni ai lui Vlad Pascu, care erau cu acesta pe litoral în perioada producerii accidentului în localitatea 2 Mai.

Procurorii DIICOT arată că este vorba de tineri din familii cu importante posibilităţi materiale, care şi-au desfăşurat activitatea în Bucureşti, precum şi în staţiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival.

Conform anchetatorilor, cei în cauză ar fi specializaţi în distribuirea de canabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar şi alte droguri sintetice, în diverse locaţii, restaurante şi cluburi de lux, majoritatea clienţilor drogurilor comercializate de către ei fiind consumatori constanţi, persoane cu un potenţial financiar ridicat.

Persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc şi mare risc la petreceri private desfăşurate în diverse locaţii private din Bucureşti, la care, de asemenea, au participat persoane cu potenţial financiar ridicat.

Articole similare

Mașina prefectului de Olt, fără asigurare RCA valabilă. Vehiculul a luat foc în mers

Autoturismul prefectului de Olt Mario De Mezzo, care a fost cuprins de un incendiu, în trafic, vineri dimineață,...

Bărbat ajuns la spital după un accident grav în Olt

Un bărbat a ajuns astăzi la spital în urma unui accident petrecut pe Drumul Național 64, în comuna...

Femeie înjunghiată în parcarea unui centru comercial de soţ. Cei doi sunt în divorţ

O femeie a fost înjunghiată în parcarea unui centru comercial din municipiul Constanţa, iar victima a fost transportată...

A început Festivalul „Oltenii &… Restu’ Lumii”. Trei zile de distracție, la Slatina (GALERIE FOTO)

Ediţia cu numărul 27 a Festivalului „Oltenii &… Restu’ Lumii” a început, vineri, la Slatina, cu tradiţionala „Vamă...