Anchetă internă la centrul unde angajaţii sunt forţaţi să dea bani pentru plata unor amenzi luate de instituţie

Data:

Share post:

O anchetă internă a fost deschis de DGASPC Suceava în urma dezvăluirilor făcute de Reporter 24 că angajaţii Centrului de Recuperare Sasca Mică sun forţaţi să cotizeze câte 65 de lei pentru a acoperi cuantumul amenzilor aplicate în urma controalelor demarate la nivel național de comisii mixte, solicitate de Guvern după investigațiile de presă în cazul „azilelor groazei” din Ilfov.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava au precizat, pentru cotidianul Libertatea, că au declanșat o anchetă internă pentru a vedea dacă acuzațiile se verifică în teren și că nu ne pot oferi informații suplimentare momentan.

Un angajat al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) Sasca Mică din comuna Cornu Luncii, judeţul Suceava, a semnalat Reporter 24 că cei peste 200 de angajaţi ai instituţiei sunt forţaţi să cotizeze câte 65 de lei pentru a acoperi cuantumul amenzilor.

„Suntem vreo 200 şi ceva de salariaţi, ne cer câte 65 de lei ca să se strângă suma de 120 milioane bani vechi. Fiecare a pus, pentru că se teme fiecare pentru locul de muncă. La o eventuală restructurare… Că aşa a mai fost şi pe timpuri, cu o altă conducere, tot aşa a fost: care n-au pus bani,au fost primii puşi pe listă”, a declarat angajatul.

Reprezentanţii DGASPC Suceava au transmis că nu au cunoştinţă despre o astfel de situaţie, la centrul de la Sasca Mică, dar transmit că persoana care exercită atribuţiile de şef centru se afla în concediu în perioada controlului.

Articole similare

Vlad Pascu cere să fie judecat în arest la domiciliu după ce a ucis doi tineri cu maşina drogat fiind

Vlad Pascu, autorul accidentul de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, a cerut, marţi,...

EXPLOZIE urmată de un incendiu într-un apartament. Un bărbat a suferit arsuri

Un bărbat a suferit arsuri la mâini şi la picioare, marţi, în urma unei explozii care s-a produs...

Se deschide o nouă fabrică de componente auto pentru Dacia şi Ford. Apar sute de locuri de muncă

O nouă fabrică va fi deschisă în acest an în România şi ca crea sute de locuri noi...

Detectoare de fum şi monoxid de carbon, montate de ISU Olt în localităţile din judeţ unde s-au produs cele mai multe incendii de gospodării...

În cadrul campaniei desfășurate la nivel național, Detector pentru viață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt a primit...