Anchetă internă la centrul unde angajaţii sunt forţaţi să dea bani pentru plata unor amenzi luate de instituţie

Data:

Share post:

O anchetă internă a fost deschis de DGASPC Suceava în urma dezvăluirilor făcute de Reporter 24 că angajaţii Centrului de Recuperare Sasca Mică sun forţaţi să cotizeze câte 65 de lei pentru a acoperi cuantumul amenzilor aplicate în urma controalelor demarate la nivel național de comisii mixte, solicitate de Guvern după investigațiile de presă în cazul „azilelor groazei” din Ilfov.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava au precizat, pentru cotidianul Libertatea, că au declanșat o anchetă internă pentru a vedea dacă acuzațiile se verifică în teren și că nu ne pot oferi informații suplimentare momentan.

Un angajat al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) Sasca Mică din comuna Cornu Luncii, judeţul Suceava, a semnalat Reporter 24 că cei peste 200 de angajaţi ai instituţiei sunt forţaţi să cotizeze câte 65 de lei pentru a acoperi cuantumul amenzilor.

„Suntem vreo 200 şi ceva de salariaţi, ne cer câte 65 de lei ca să se strângă suma de 120 milioane bani vechi. Fiecare a pus, pentru că se teme fiecare pentru locul de muncă. La o eventuală restructurare… Că aşa a mai fost şi pe timpuri, cu o altă conducere, tot aşa a fost: care n-au pus bani,au fost primii puşi pe listă”, a declarat angajatul.

Reprezentanţii DGASPC Suceava au transmis că nu au cunoştinţă despre o astfel de situaţie, la centrul de la Sasca Mică, dar transmit că persoana care exercită atribuţiile de şef centru se afla în concediu în perioada controlului.

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...