ANCHETĂ pentru furt de curent la Târgul de Crăciun din Craiova

Data:

Share post:

Distribuție Oltenia ar fi descoperit în cadrul unui control desfășurat în urmă cu circa două săptămâni branșamente ilegale la rețea de la căsuțele puse la dispoziție de Primăria Craiova comercianților din Târgul de Crăciun, conform surselor stiricraiova.ro. Ar fi vorba despre cele amplasate în zona Doljana.

Expozanții care participă la Târgul de Crăciun ar fi fost fost selectați de municipalitate astă-vară ”pe sprânceană”, scriu jurnaliştii de la stiricraiova.ro.

Aceștia au achitat o taxă de participare, stabilită și aprobată prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 705/2022. În taxa de participare a fost inclusă închirierea căsuțelor (costuri de montare/demontare/ întreținere/curățare).

Ce acuză compania de distribuție

Conform cerințelor Primăriei, ca să obțină acordul de participare, solicitanții cu activitate de alimentație publică au trebuit să prezinte lista cu tipul și numărul de receptori, puterea instalată a fiecăruia, precum și numărul de ore de funcționare, în vederea calculării consumului de energie electrică.

„Costurile legate de electricitate, salubrizare, colectarea, transportul și eliminarea apei reziduale și a uleiurilor alimentare, după caz, sunt în sarcina comercianților”, s-a menționat în criteriile de participare la târg, publicate pe site-ul administrației locale.

Însă, cel puțin în privința consumului de energie, primăria a explicat că electricitatea consumată se plătește la paușal.

„Expozanții care desfășoară activități comerciale alimentare cu consum energetic ridicat vor comunica o listă cu tipul și numărul de receptori care vor fi montați, puterea instalată a fiecăruia (în kW), precum și numărul de ore de funcționare.”

Mai multe în Știri Craiova

 

Articole similare

Şofer cu alcoolemie de comă scos din trafic cu poliţia la Slatina

Un bărbat din Slatina s-a ales cu un dosar penal după ce a plecat la plimbare cu maşina...

Medic prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Ancheta o vizează şi pe asistenta doctorului

Un medic şi asistenta sa sunt anchetaţi penal de Direcţia Generală Anticorupţie. Asta după ce medicul, de la Spitalul...

Scandal la Casa de Cultură a Studenţilor din Piteşti. Director, reţinut de poliţişti pentru relaţii cu o minoră

Directorul unei case de cultură din Piteşti, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinut de poliţişti...

Tânără de 25 de ani, ucisă de fostul soţ din cauza geloziei

O tânără, în vârstă de doar 25 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de topor...