Angajatori vizați de percheziții după ce nu au plătit taxele angajaților

Data:

Share post:

Polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova au pus în executare, în această dimineaţă, 12 mandate de percheziţie domiciliară, 11 în județul Dolj și una în județul Brașov. Vizaţi sunt administratorii unei societăţi care nu le-au plătit dările la stat angajaţilor. 

Potrivit IPJ Dolj, activităţile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, fraudă informatică și bancrută frauduloasă.

„În fapt, administratorii unei societăţi comerciale ce are ca obiect de activitate pază şi protecţie, începând cu luna martie 2022, ar fi reținut angajaţilor impozitele și contribuțiile către bugetul de stat, pe care nu le-ar fi plătit în termenul de cel mult 60 zile, deși dispuneau de lichidități. De asemenea, aceştia sunt bănuiţi că ar fi participat la licitații organizate de diverse instituții ale statului, ocazie cu care ar fi folosit documente care atestau, în fals, că societățile nu aveau obligații fiscale și bugetare către bugetul de stat. Prejudiciul adus bugetului de stat este de peste 4.000.000 lei”, a transmis IPJ Dolj.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj şi a poliţiştilor din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Braşov.

Articole similare

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...

Bărbat arest după ce ar fi violat-o pe fiica de 13 ani a concubinei sale

Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din Sălaj a fost arestat preventiv pentru că ar fi...

Accident cumplit. Un motociclist a murit după ce s-a izbit într-o cisternă

Tragedie pe şosea. Un motociclist, în vârstă de 35 de ani a murit, astăzi, în judeţul Satu Mare, după...