Angelina Jolie a vorbit despre conflictul dintre Israel și Hamas. Ce a declarat actrița

Data:

Share post:

Actriţa Angelina Jolie, care a fost până în decembrie 2022 trimis special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, a atras atenţia, într-un mesaj postat pe Instagram.

Actriţa Angelina Jolie a vorbit despre situaţia extremă în care se află populaţia din Gaza, bombardată, privată de hrană şi apă, care nu are posibilitatea de a fi evacuată şi nici măcar dreptul fundamental al omului de a trece o graniţă pentru a se refugia.

„Vieţile palestinienilor şi israelienilor, vieţile tuturor oamenilor la nivel global contează în egală măsură”, a menţionat vedeta.

Ea a subliniat că atacul Hamas din Israel a fost „un act de teroare”, care însă nu justifică bombardarea populaţiei civile din Gaza.

„La fel ca milioane de oameni din întreaga lume, mi-am petrecut ultimele săptămâni fiind dezgustată şi furioasă din cauza atacului terorist din Israel, a morţii atâtor civili nevinovaţi şi m-am întrebat cum să ajut cel mai bine.

Şi eu mă rog pentru întoarcerea imediată şi în siguranţă a fiecărui ostatic şi pentru familiile care poartă durerea inimaginabilă a uciderii unei persoane dragi.

Mai presus de toate, pentru copiii ucişi şi pentru numeroşii copii rămaşi acum orfani. Ceea ce s-a întâmplat în Israel este un act de teroare.

Dar acest lucru nu poate justifica vieţile nevinovate pierdute prin bombardarea unei populaţii civile din Gaza care nu are unde să se ducă, nu are acces la hrană sau apă, nu are posibilitatea de a fi evacuată şi nici măcar dreptul fundamental al omului de a trece o graniţă pentru a se refugia”, a notat Jolie.

Actriţa a precizat că oamenii din Gaza au nevoie disperată de ajutor.

„Pentru că lucrez de 20 de ani cu refugiaţii, mă concentrez asupra persoanelor strămutate din cauza violenţei în orice context. Gaza are o populaţie de peste 2 milioane de oameni (jumătate dintre ei sunt copii), care au trăit sub o blocadă severă timp de aproape două decenii, pe lângă decenii de strămutare şi apatridie.

Cele câteva camioane cu ajutoare care intră reprezintă o fracţiune din ceea ce este necesar (şi care era livrat zilnic înainte de conflictul actual), iar bombardamentele provoacă zilnic noi nevoi umanitare disperate. Refuzul de a acorda ajutor, combustibil şi apă pedepseşte colectiv un popor. Umanitatea necesită o încetare imediată a focului. Vieţile palestinienilor şi israelienilor – şi vieţile tuturor oamenilor la nivel global – contează în egală măsură”.

Jolie a mai notat că având în vedere situaţia actuală a decis să facă o donaţie pentru a sprijini activitatea organizaţiei Medici fără Frontiere:

„Trebuie să se facă tot ceea ce poate preveni victimele civile şi salva vieţi. La fel ca mulţi alţii, am donat pentru eforturile de ajutorare medicală. Am ales să sprijin activitatea organizaţiei Medici fără Frontiere şi am urmărit îndeaproape activitatea acestora”.

Articole similare

Maşină condusă de un bărbat din Vitomireşti, implicată într-un accident în Vâlcea. Patru persoane rănite

Patru persoane au fost rănite, sâmbătă, după ce un autoturism condus de un bărbat din Vitomireşti, judeţul Olt,...

Mircea Geoană huiduit pe scenă, la Ziua comunei Coloneşti din judeţul Olt

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost huiduit la Coloneşti, în judeţul Olt, unde a participat la...

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...