Angiograf de ultimă generație, achiziționat de CJ Olt pentru Spitalul Slatina: Un pas major pentru tratamentul bolilor cardiovasculare

Data:

Share post:

Spitalul Județean de Urgență Slatina a achiziționat un angiograf de ultimă generație, un echipament de 7,16 milioane lei finanțat de Consiliul Județean Olt și Ministerul Sănătății, care va permite diagnosticarea și tratarea avansată a bolilor cardiovasculare în viitorul Compartiment de Cardiologie Intervențională.

Spitalul Județean de Urgență Slatina mai face un pas major în modernizarea serviciilor medicale, anunțând achiziția unui angiograf de ultimă generație. Acest echipament de top reprezintă o investiție esențială în sănătatea comunității, oferind posibilitatea diagnosticării și tratamentului avansat al bolilor cardiovasculare.

Citeşte şi: Drumul Expres Craiova-Piteşti: Colonești-Albota inaugurat astăzi, tronsonul Robănești-Craiova deschis mâine (FOTO)

Spitalul Județean de Urgență Slatina a achiziționat un angiograf de ultimă generație, echipament esențial pentru diagnosticarea și tratamentul bolilor cardiovasculare, care va fi instalat în Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală.

Valoarea acestuia este de 7.160.000 lei, finanţarea fiind asigurată de Consiliul Județean Olt și Ministerul Sănătății

Un pas spre cardiologia intervențională

Angiograful va fi folosit în viitorul Compartiment de Cardiologie Intervențională, pentru care s-au început demersurile oficiale la Ministerul Sănătății.

„Ne dorim ca pacienții noștri să beneficieze de tratamente avansate, chiar aici, aproape de casă”, transmite SJU Slatina.

Ce poate face acest angiograf?

Coronarografii: Investigații minim invazive care permit vizualizarea arterelor coronare și diagnosticarea problemelor de flux sanguin.

Implantare de stenturi: Proceduri care asigură deschiderea arterelor blocate sau îngustate, prevenind infarctul miocardic.

Aceste proceduri sunt esențiale pentru diagnosticarea rapidă și tratamentul eficient al pacienților cu boală cardiacă ischemică (sindrom coronarian acut sau cronic).

Procesul de instalare și autorizare a echipamentului este în plină desfășurare. Echipa spitalului lucrează intens pentru ca angiograful să devină operațional cât mai curând.

„Acest angiograf este mai mult decât un echipament medical – este o șansă pentru pacienții noștri cu boala cardiacă ischemică de a beneficia de diagnostic și tratament mai rapid, aproape de casă. Coronarografiile și implantarea de stenturi reprezintă proceduri salvatoare, care vor deveni accesibile și pacienților din județul Olt. Este un pas important, nu doar pentru Secția Cardiologie, ci și pentru întreaga comunitate”, transmite doctorul  Ionuț-Gabriel Preduț, medic șef Secția Cardiologie.

Articole similare

Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați din nou în dosarul Mineriadei: infracțiuni contra umanității pentru represiunea din iunie 1990.

Parchetul General a pus sub acuzare pe Ion Iliescu și Petre Roman în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie...

Bărbat din Olt, salvat de medicii Spitalului Slatina după ce o zgârietură de pisică i-a provocat fasceită necrozantă

Un bărbat de 46 de ani din Olt a fost diagnosticat cu fasceită necrozantă, o afecțiune gravă cauzată...

Nou-născut mort la spital. Poliţiştii au deschis o anchetă

Un dosar penal pentru ucidere din culpă a fost deschis după decesul unui nou-născut în spitalul din Baia...

Percheziții în Teleorman și Olt. Suspect reținut pentru tombole neautorizate pe rețele de socializare

Un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, în urma unor...