Arest preventiv pentru Dumitru Buzatu

Data:

Share post:

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost plasat în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, conform deciziei Tribunalului Vaslui, în dosarul în care procurorii anticorupţie îl acuză de luare de mită. Hotărârea instanţei a fost comunicată de către avocatul lui Buzatu, Daniel Atasiei.

Dumitru Buzatu a fost reţinut sâmbătă dimineaţa, după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie în timp ce primea suma de 1,25 milioane de lei ca mită, în schimbul facilitării obţinerii unui contract pentru o firmă. Suma de bani a fost descoperită în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu de către anchetatori, după ce acesta ar fi primit-o într-un restaurant.

Conform DNA, în perioada 8 mai – 7 septembrie, inculpatul Dumitru Buzatu ar fi solicitat unui om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică încheiat între omul de afaceri şi Consiliul Judeţean Vaslui. Acest contract avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui, cu scopul de a asigura derularea corespunzătoare a acestuia, inclusiv plata facturilor. În acest context, la data de 22 septembrie, Dumitru Buzatu ar fi primit suma de 1.250.000 de lei, fapt ce a dus la constatarea infracţiunii de luare de mită în flagrant.

Buzatu, trădat la o partidă de pescuit de omul lui de casă

Emil Savin, cunoscut sub numele de Farmazon și considerat unul dintre liderii din Moldova în industria asfaltului, deține controlul asupra firmei Soragmin, împreună cu fiicele sale, precum și o afiliere strânsă cu un apropiat al lui Dumitru Buzatu. Cu toate acestea, cei doi prieteni de multă vreme au avut o dispută intensă în ultima vreme. Situația a escaladat în momentul în care Buzatu a amenințat să afecteze un contract câștigat de Farmazon.

Surse apropiate lui Farmazon au relatat că șeful Consiliului Județean a cerut o mită de la acesta. Aceasta a fost situația care a dus la denunțul făcut de Farmazon, implicând și un partener de afaceri din Cluj, pentru a organiza un flagrant în colaborare cu DNA.

„Domnul Buzatu a insistat să primească suma de bani. Farmazon l-a invitat la o partidă de pescuit la baza sa piscicolă de pe Valea Prutului. Buzatu a acceptat invitația sub pretextul pescuitului, iar în momentul despărțirii, i s-au înmânat banii. Farmazon a fost persoana care a pus suma de bani în portbagajul mașinii lui Buzatu. Ulterior, acesta a fost oprit de către autoritățile DNA”, a explicat o sursă apropiată omului de afaceri pentru ziarul Libertatea.

Informațiile furnizate sunt coroborate cu surse din cadrul sistemului judiciar.

Articole similare

Şofer cu alcoolemie de comă scos din trafic cu poliţia la Slatina

Un bărbat din Slatina s-a ales cu un dosar penal după ce a plecat la plimbare cu maşina...

Medic prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Ancheta o vizează şi pe asistenta doctorului

Un medic şi asistenta sa sunt anchetaţi penal de Direcţia Generală Anticorupţie. Asta după ce medicul, de la Spitalul...

Scandal la Casa de Cultură a Studenţilor din Piteşti. Director, reţinut de poliţişti pentru relaţii cu o minoră

Directorul unei case de cultură din Piteşti, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinut de poliţişti...

Tânără de 25 de ani, ucisă de fostul soţ din cauza geloziei

O tânără, în vârstă de doar 25 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de topor...