Arhiepiscopul Calinic face rugăciuni ca „dihăniile să nu atace pe argeşeni, musceleni, nici pe altcineva”

Data:

Share post:

Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului, membru de onoare al Salvamont România, îi sfătuieşte pe turiştii care ajung în zona montană să fie prudenţi şi să nu-şi asume riscuri în cazul în care întâlnesc urşi sau alte animale sălbatice.

„Să nu se glumească cu ursul şi nici cu alte jivine de pe traseu. (…) Am fost de faţă când un urs a atacat un fotograf, care poza cu blitz. Licăririle de lumină au deranjat ursul. Am urmărit cu mare atenţie, ca să atrag atenţia cu toată gravitatea şi responsabilitatea: abţineţi-vă! Admiraţi-l de la distanţă! Nu părăsiţi maşina, că au o viteză mare de deplasare. Spun aceste lucruri că, din păcate, este o mare imprudenţă să te arăţi curajos în faţa ursului şi să nu realizezi primejdia reală. (…) Ursul nu are educaţie! Dacă-i este foame, te atacă! Să nu aşteptăm tragedii pe drumurile împânzite cu animale sălbatice! Fac rugăciuni, ca dihăniile sălbatice să nu atace pe argeşeni şi musceleni, dar nici pe altcineva. Ajută rugăciunea, dacă nu ieşi în calea urşilor. Nu căutaţi moartea cu lumânarea”, a transmis înaltul ierarh într-o postare pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Arhiepiscopul Calinic solicită, totodată, implicarea autorităţilor cu atribuţii în domeniu în rezolvarea problemei urşilor, animale care au devenit o prezenţă obişnuită în localităţi şi în zonele frecventate de turişti. „Pe la noi, în comuna Corbeni, umblă din casă în casă, parcă sunt colindătorii de Crăciun! Tăbărăsc în gospodării şi fac stricăciuni. Mai grav este faptul că o ursoaică cu trei pui «bate talpa prin localităţi», ca la ea în bârlog. Mă întreb şi eu: oare Ministerul de resort nu găseşte o soluţie pentru a pune ordine şi în plimbările astea «ursăreşti»? Oare, Direcţiile Silvice nu au un Statut al urşilor şi al altor jivine, ca să se asigure deplasarea turiştilor şi a gospodarilor, în plină siguranţă? Neglijarea acestui aspect periculos, prin care turiştii pot fi atacaţi de urşi, chiar nu preocupă pe nimeni?”, se întreabă retoric arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, arată Digi24.

 

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...