Artişti celebri dispar de pe TikTok. Care este motivul

Data:

Share post:

Melodiile numeroşilor artişti reprezentaţi de Universal Music Group vor dispărea în curând de pe TikTok, anunţă marele producător de muzică.

Potrivit News.ro, de la 1 februarie, pe TikTok nu vor mai fi disponibile melodiile artiştilor reprezentaţi de Universal Music Group, după ce contractul de licenţiere dintre cele două părţi va expira. Prin încheierea acestuia nu va mai fi accesibilă muzica a numeroşi artişti celebri, precum Taylor Swift, Billie Eilish, Ariana Grande, Drake, Kendrick Lamar, Justin Bieber, Adele, U2 sau Elton John.

UMG spune că nu mai doreşte prelungirea înţelegerii şi critică platforma socială pentru că ar plăti prea puţin artiştilor pentru muzica licenţiată. TikTok ar plăti doar un mic procent din ceea ce plătesc platforme similare pentru licenţierea muzicii, se arată într-un comunicat emis de UMG, care spune că banii plătiţi de TikTok reprezintă doar 1% din veniturile sale.

Printre rânduri, comunicatul lasă să se înţeleagă că au mai fost neînţelegeri legate de plata pentru conţinutul generat cu ajutorul AI-ului şi în privinţa eliminării conţinutului care nu respectă drepturile de autor.

Contractul actual dintre Universal Music Group şi TikTok data din 2021.

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...