AUR acuzat că a folosit un show de comedie pe care l-a promovat ulterior drept întâlnire cu tineretul partidului

Data:

Share post:

Mijloacele folosite de partidele politice în încercarea de a obţine voturi ating noi culmi. Un exemplu este partidul extremist AUR, care a folosit un show de comedie organizat sâmbătă seară în Constanța, pe care l-a prezentat ulterior drept o întâlnire cu ”tineretul” partidului. În realitate, participanții credeau că merg la ”stand up cu sucuri și snacks-uri gratuite” și nu știau că politicieni ai AUR vor ține discursuri, au declarat pentru Info Sud-Est tineri care au participat la eveniment.

Un show de stand-up comedy cu Paul Mirea, fost participant la iUmor, a fost promovat în spațiul online (inclusiv cu postări sponsorizate) și prin flyere care erau distribuite tinerilor cu vârste între 16 și 35 de ani. Flyerele erau machetate în culorile partidului AUR, iar locația evenimentului coincidea cu sediul filialei de la Constanța, însă nicăieri în anunțurile de promovare a showului de comedie nu se preciza că este vorba de sediul partidului.

Mai mult, în programul ”de comedie” nu erau menționate discursuri ale politicienilor AUR de la Constanța și nimic din ce ar putea să inducă ideea unei întâlniri de partid sau a unor dezbateri politice, au declarat pentru ISE tineri care au participat la eveniment.

Intrare liberă la show

Singura legătură cu AUR era că pentru a beneficia de intrare liberă la show-ul de comedie și ca să primești ”sucuri și snacks-uri gratuite” trebuia să te înscrii pe platforma AUR, care însemna să îți introduci numele, data nașterii și numărul de telefon. În pașii următori din aplicație, erau cerute mai multe informații dacă voiai să devii suporter sau membru AUR însă acestea nu erau obligatorii pentru a participa la eveniment.

Ulterior, AUR Constanța a publicat poze de la ”stand up” fără să menționeze ceva de show-ul de comedie, de umoristul Paul Mirea ori de faptul că tinerii se aflau acolo pentru un eveniment de divertisment, fără să știe că va fi prezentat ca unul politic. AUR a publicat poze din timpul discursurilor politicienilor spunând că aceștia au vorbit ”tineretului AUR” și că ”Viitorul AUR sună bine”.

aur constanta stand up politicieni
sursa foto: Captură Facebook/ Alianța pentru Unirea Românilor – județ Constanța

Înainte ca invitatul comediant să își spună glumele, tinerii au asistat la discursul candidatului AUR la Primăria Constanța, Ovidiu Cupșa, cel care a stârnit controverse în spațiul public cu declarația sa despre depresie, conform căreia aceasta ”se tratează cu bătaie” și cei care suferă de depresie ”nu au luat suficientă bătaie când erau mici”.

Au mai vorbit tinerilor și Dan Moraru, coordonatorul filialei Constanța a partidului AUR, și Nicolae Vlahu, care candidează pentru un loc în Parlamentul European.

Pe de altă parte, ”sucurile și snacks-urile gratuite” au fost așezate, de fapt, lângă listele de semnături pentru alegerile europarlamentare, astfel încât cine trecea să se servească din ele era invitat automat și să semneze pentru AUR. Multe dintre snacks-uri și dozele de suc au rămas neatinse, iar tinerii au început să plece înainte de finalul evenimentului, conform observațiilor reporterului ISE.

Spectatori prezentaţi ca „tineretul AUR”

Chiar și așa, sala a fost ocupată aproximativ 30% din cât se așteptau organizatorii, conform reporterului ISE care a participat incognito la întâlnirea de sâmbătă.

Pe pagina de Facebook a filialei Constanța au fost publicate fotografii cu participanții care erau prezentați ca fiind ”tineretul AUR”, fără ca aceștia să știe că participă, de fapt, la un eveniment care va fi folosit electoral de partidul extremist.

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...