Autoarea crimei de la Mangalia şi-a mărturisit fapta cu lux de amănunte (VIDEO)

Data:

Share post:

Loredena, tânăra de 18 ani din Vaslui, care a ucis-o pe Alina, cea mai bună prietenă a ei cu care venise să lucreze pe litoral în timpul vacanței, a povestit anchetatorilor ce s-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Potrivit Observator News, adolescenta a mărturisit crima pentru că ar fi văzut în filme faptul că „dacă recunoşti fapta săvârşită primești o pedeapsă redusă”. Loredana a povestit cu lux de amănunte cum a ajuns să o ucidă pe fata cu care a copilărit în Vaslui.

„Menționez că recunosc săvârşirea faptei de care sunt acuzată, în sensul că am agresat-o pe Ciobanu Elena-Alina cu un cuțit producându-i decesul, menționez că mă cunoşteam cu colega mea, Ciobanu Elena-Alina, cu care am venit împreună din localitatea de domiciliu din Județul Vaslui să lucrăm pe litoral. Menționez că lucram împreună la Hotel Narcis din staţiunea Saturn, însă eram cazate la Hotel Semiramis din aceeași stațiune”, a mărturisit Loredana, potrivit Observator News.

Crimă după o ceartă

Loredana le-a declarat procurorilor că a fost colega cu Alina încă din clasa întâi, dar după ce au ajuns să lucreze ca cameriste într-un hotel din Saturn, relația celor două s-a deteriorat și au ajuns să se certe, cerându-i patronului să le mute în camere separate.

O ceartă ar fi fost și motivul adevărat pentru care Loredana și-a pierdut firea și a înjunghiat-o pe Elena, când nu era atentă. Fata nu a murit imediat și a încercat să se apere.

„În seară zilei de 05.08.2023, am mai avut nişte discuții contradictorii cu Elena legate de plecarea ei acasă, întrucât știam că vrea să plece din hotel. În camera noastră aveam un cuțit de bucătărie pentru a-l folosi la prepararea hranei. Într-un moment de furie, întrucât Elena îmi răspundea evaziv, am început să tremur, am luat cuțitul care era pe un raft şi inițial am ezitat însă după aceea am înjunghiat-o în gât. Menționez că Elena nu dormea, însă stătea întinsă în pat cu ochii închiși și față către perete.

Menționez că eu nu am vrut să o omor, însă am avut un moment în care mi-am pierdut firea și am săvârșit această faptă. După ce am înjunghiat-o Elenei li curgea sânge din gură şi din rana făcută cu cuțitul horcăia, motiv pentru care am încercat să îi pun mână la gură să nu se audă în celelalte camere. A durat aproximativ o jumătate de oră până a decedat timp în care m-a zgâriat pe mâna și pe gât şi chiar și pe spate”, adaugă tânăra de 18 ani.

Cadavru înghesuit în valiză

După ce Alina și-a dat ultima suflare, Loredana s-a gândit cum să facă pentru a scăpa de cadavru. L-a dus cu un geamantan în parcul din Mangalia, unde a fost găsit de trecători.

„Camera în care locuiam are numărul 111. Menționez că în cameră s-a murdărit de sânge aşternutul de pe patul ei, mocheta și salteaua. După ce a decedat am luat valiza Elenei, am scos hainele ei întrucât avea bagajul deja făcut și cu greu am introdus-o în valiză. Am luat valiza şi am ieşit din hotel pe la ieşirea din spate şi am folosit liftul că să cobor. Am stat câteva minute în afara hotelului să îmi revin şi am decis să chem un taxi dar nu eram decisă unde să merg.

Am găsit un taxi de Google pe internet şi taximetristul m-a întrebat în mod repetat ce am în valiza, timp în care a venit şi un coleg de muncă pe nume Vali, căruia i-am zis că plec acasă. Acesta m-a ajutat să pun valiza în portbagajul taxiului, după care Vali a plecat. M-am urcat în taximetru în dreapta față și i-am spus taximetristului că vreau să merg la bancomat şi că ulterior mă voi decide unde merg. Eu nu eram murdară pe haine deoarece mă schimbasem în cameră”, a mărturisit Loredana.

Loredana a vrut să meargă la Vaslui cu taxiul

Șoferul de taxi a văzut că Loredena avea răni, după ce Alina a încercat să scape de prietena care i-a devenit călău.

„Taximetristul a observat că am vânătâi pe faţă şi pe gât însă eu i-am zis că m-am lovit la muncă. Am plecat spre bancomat și taximetristul m-a dus la un bancomat BRD din câte îmi amintesc şi cred că am scos 2.000 lei şi am revenit în taximetru cerându-i taximetristului să mă ducă în Vaslui. Acesta a refuzat şi a întrebat un alt coleg dacă doreşte să mă ducă și acesta a răspuns afirmativ solicitându-mi pentru acest serviciu 1.500 lei. Până să ne întâlnim cu taximetristul care trebuia să mă ducă la Vaslui eu m-am răzgândit şi i-am solicitat taximetristului să mă ducă de unde m-a luat”, a mai povestit Loredana.

Fata i-a plătit de 10 ori mai mult pentru cursă, sperând probabil să nu își mai pună întrebări privind starea în care era.

„Pe drum m-am gândit că ar fi mai bine să mă lase în parcul din apropiere, pe unde treceam şi a fost de acord. Probabil pentru că păream derutată taximetristul m-a întrebat dacă are cine să mă ia însă la insistențele mele acesta m-a lăsat în acel parc. După ce a oprit taximetrul, taximetristul m-a ajutat să dau jos valiza din portbagaj și m-a tot întrebat ce am în valiza deoarece era foarte grea. I-am răspuns că am haine şi rechizite pentru școală. Taximetristul m-a crezut şi a plecat. Pentru cursă i-am dat taximetristului 200 lei deși valoarea cursei era de 20 lei”.

„Am încercat să o pun pe bancă, dar era grea şi nu am putut”

Loredana s-a uitat în jur când a ajuns la parcul din Mangalia, unde a lăsat cadavrul Alinei sub o bancă, pentru a observa dacă sunt camere de supraveghere sau oameni.

„Am mai stat câteva minute, m-am uitat în jur să văd dacă sunt camere de filmat sau persoane care m-ar putea vedea și întrucât nu era nimeni m-am apropiat de prima bancă şi am abandonat trupul Elenei sub această bancă. Am încercat să o pun pe bancă, dar era grea şi nu am putut. Am luat valiza cu mine şi am plecat la hotelul unde eram cazată.

Menționez că eram îmbrăcată cu un hanorac cu mai multe culori deschise, cu glugă pe cap, pantaloni negri şi pantofi sport negri. M-am deplasat pe jos până la hotelul unde eram cazată şi am început să fac curățenie în cameră, ştergând urmele de sânge de pe mochetă şi de pe perete şi am luat lenjeria şi hainele murdare de sânge şi le-am pus într-un sac de plastic gen sac de pubelă de culoare albastru.

Acest sac l-am dus dimineaţă în jurul orei 10 în tomberonul hotelului. Cuțitul îl pusesem sub salteaua patului meu, iar după ce am dus sacul mai sus menționat mi-am amintit şi de cuțit, l-am luat şi l-am ambalat într-un sac din plastic de culoare galbenă pentru găleata de gunoi și l-am dus la ghenă hotelului Narcis”, a declarat tânăra de 18 ani în fața anchetatorilor.

Fata regretă faptele

Loredana susține că regretă că și-a ucis prietena, deși inițial a încercat să ascundă ce a făcut, însă filmele pe care le-a vizionat au influențat-o să mărturisească teribila crimă pentru o pedeapsă redusă.

„Elena era îmbrăcată cu o bluză roz şi pantaloni scurți tip colanți roz cu bleu. Ştiu că Elena avea un tatuaj temporar pe una dintre mâini, dar nu îmi amintesc pe care anume. Am observat tatuajul când am pus-o în valiză. În jurul orei 10.00 am mers la serviciu, în hotelul Narcis. Menționez că am apucat să stau o ora în pat dar nu am reuşit să dorm. În timp ce mă aflăm la serviciu, în jurul orei 15.00 a venit un echipaj de Poliție care m-a preluat şi condus la sediul Pol. Mun. Mangalia, unde am fost întrebată de unde provin leziunile pe are pe am. Inițial am spus că am căzut însă ulterior am recunoscut fapta deoarece am văzut în filme faptul că dacă recunoşti fapta săvârşită primești o pedeapsă redusă”.

„Regret săvârşirea faptei şi menționez că nu am fost conștientă de ceea ce am făcut. Chiar am fost cele mai bune prietene de-a lungul anilor”.

Surprinsă de camerele de supraveghere după ce a lăsat cadavrul sub bancă

Inițial, Loredeana declarase că a omorât-o pe Alina pentru că că victima îşi înşela iubitul şi ea trebuia să mintă şi nu ar mai fi vrut să facă asta.

Suspectata care şi-a ucis prietena într-un hotel din Saturn şi a transportat-o cu un geamantan într-un parc din Mangalia, a fost surprinsă de mai multe camere de supraveghere din oraş.

Cel mai probabil este surprins momentul după ce a abandonat cadavrul, întrucât suspecta cară geamantanul cu uşurinţă. Ba chiar, într-una dintre imagini, fata se vede cum deschide geamantanul, care este gol.

Articole similare

„Antrenorul de copii geniali”, prins în flagrant în timp ce ar fi violat un minor

Un tânăr cunoscut ca „antrenorul de copii geniali” a fost prins în flagrant în timp ce ar fi...

Criminalul femeii medic stomatolog, prins (VIDEO)

Principalul suspect în cazul uciderii femeii medic stomatolog din Brăila a fost prins și dus la audieri. Principalul suspect...

Cod galben de instabilitate atmosferică: Vijelii și grindină duminică, urmate de val de căldură intensă

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică pentru duminică, anunțând vijelii și grindină în majoritatea țării,...

Simona Halep nu mai poate. Greșelile pe care le-a făcut, văzute de Ion Țiriac

București. Simona Halep a disputat doar un meci complet la Miami Open, marcându-și revenirea pe teren după suspendarea...