Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul unei fetiţe abuzate de un bărbat de 31 de ani. Localnicii țin cu abuzatorul

Data:

Share post:

Avocatul Poporului s-a autosesizat după ce PRESShub a publicat cazul minorei de 13 ani abuzată constant de un bărbat de 31 de ani din comuna Ruginești – Vrancea.

Instituția efectuează o anchetă în acest caz, pentru a vedea dacă drepturile minorei au fost respectate, în acest sens solicitând clarificări privind atitudinea autorităților responsabile în acest caz, printre care DGASPC, Poliția sau cadrele didactice.

Ce s-a întâmplat

PRESShub a relatat pe 1 aprilie despre abuzul sexual constant asupra unei minore de 13 ani, comis de un bărbat de 31 de ani. Cazul ridică mari semne de întrebare despre capacitatea și dorința autorităților de a o salva din mâinile prădătorului sexual.

Directoarea școlii unde învață micuța trage semnale de alarmă constant și cheamă psihologi, dar până la momentul publicării, nimeni n-a băgat-o în seamă.

Părinții copiilor au aflat despre abuzul la care este supusă fiica lor după ce, în urmă cu zece zile, la școala din comuna Ruginești – Vrancea, unde învață minora, directoarea școlii a organizat câteva ore de dezvoltare personală, în cadrul cărora s-a discutat cu elevii despre abuzuri și despre cum aceștia să ceară ajutor.

Prinzând curaj, fetița a povestit dascălilor și părinților că, de ceva vreme, un bărbat de 31 de ani din comună o abuzează sexual la stâna la care lucrează.

continuarea, în PRESShub

Articole similare

Angajări la Spitalul Slatina şi la o primărie din Olt

Se fac angajări la o primărie din Olt şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, data limită pentru...

Şofer prins gonind cu 275 de km/h. Ce i-au făcut poliţiştii

Un tânăr s-a ales cu o amendă usturătoare după ce a fost prins de poliţişti gonind cu 275...

Cum se anunţă vremea în Oltenia în următoarele săptămâni

Alternanţele termice, cu valori maxime de până la 18 grade dar şi minime de -4 grade la munte,...

Măsurătorile făcute în zona locuinţei din Dolj care a explodat şi în curţile vecine indică în continuare prezenţa metanului, în diverse concentraţii

Autorităţile din judeţul Dolj au continuat, luni, măsurătorile în satul Bâzdâna, comuna Calopăr, acolo unde o casă a...