Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul unei fetiţe abuzate de un bărbat de 31 de ani. Localnicii țin cu abuzatorul

Data:

Share post:

Avocatul Poporului s-a autosesizat după ce PRESShub a publicat cazul minorei de 13 ani abuzată constant de un bărbat de 31 de ani din comuna Ruginești – Vrancea.

Instituția efectuează o anchetă în acest caz, pentru a vedea dacă drepturile minorei au fost respectate, în acest sens solicitând clarificări privind atitudinea autorităților responsabile în acest caz, printre care DGASPC, Poliția sau cadrele didactice.

Ce s-a întâmplat

PRESShub a relatat pe 1 aprilie despre abuzul sexual constant asupra unei minore de 13 ani, comis de un bărbat de 31 de ani. Cazul ridică mari semne de întrebare despre capacitatea și dorința autorităților de a o salva din mâinile prădătorului sexual.

Directoarea școlii unde învață micuța trage semnale de alarmă constant și cheamă psihologi, dar până la momentul publicării, nimeni n-a băgat-o în seamă.

Părinții copiilor au aflat despre abuzul la care este supusă fiica lor după ce, în urmă cu zece zile, la școala din comuna Ruginești – Vrancea, unde învață minora, directoarea școlii a organizat câteva ore de dezvoltare personală, în cadrul cărora s-a discutat cu elevii despre abuzuri și despre cum aceștia să ceară ajutor.

Prinzând curaj, fetița a povestit dascălilor și părinților că, de ceva vreme, un bărbat de 31 de ani din comună o abuzează sexual la stâna la care lucrează.

continuarea, în PRESShub

Articole similare

Trei motociclete implicate într-un accident rutier, în Vâlcea. Trei persoane la spital

O coliziune între trei motociclete s-a produs, marţi seara, pe drumul judeţean DJ 677D, în oraşul vâlcean Drăgăşani,...

Flori Roibu, în vârstă de 12 ani, căutată de poliţie după ce n-a mai venit acasă (UPDATE)

UPDATE: În urma căutărilor, minora a fost identificată de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești, între localitățile Stolnici...

Cutremur de peste 5 grade pe Scara Richter în România

Un cutremur cu magnitudinea locală 5,2 grade pe Scara Richter s-a produs, marţi seara, în judeţul Arad, la...

Evaziunea fiscală din „păcănele” s-ar ridica la 90 milioane de euro pe an

90 de milioane de euro care ar fi trebuit să meargă la stat, sub formă de taxe, ajung...