Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul unei fetiţe abuzate de un bărbat de 31 de ani. Localnicii țin cu abuzatorul

Data:

Share post:

Avocatul Poporului s-a autosesizat după ce PRESShub a publicat cazul minorei de 13 ani abuzată constant de un bărbat de 31 de ani din comuna Ruginești – Vrancea.

Instituția efectuează o anchetă în acest caz, pentru a vedea dacă drepturile minorei au fost respectate, în acest sens solicitând clarificări privind atitudinea autorităților responsabile în acest caz, printre care DGASPC, Poliția sau cadrele didactice.

Ce s-a întâmplat

PRESShub a relatat pe 1 aprilie despre abuzul sexual constant asupra unei minore de 13 ani, comis de un bărbat de 31 de ani. Cazul ridică mari semne de întrebare despre capacitatea și dorința autorităților de a o salva din mâinile prădătorului sexual.

Directoarea școlii unde învață micuța trage semnale de alarmă constant și cheamă psihologi, dar până la momentul publicării, nimeni n-a băgat-o în seamă.

Părinții copiilor au aflat despre abuzul la care este supusă fiica lor după ce, în urmă cu zece zile, la școala din comuna Ruginești – Vrancea, unde învață minora, directoarea școlii a organizat câteva ore de dezvoltare personală, în cadrul cărora s-a discutat cu elevii despre abuzuri și despre cum aceștia să ceară ajutor.

Prinzând curaj, fetița a povestit dascălilor și părinților că, de ceva vreme, un bărbat de 31 de ani din comună o abuzează sexual la stâna la care lucrează.

continuarea, în PRESShub

Articole similare

Valea Oltului BLOCATĂ. Lucrările de defrişare continuă şi în weekend (VIDEO)

Este ziua a şasea a operațiunilor de defrișare pe Valea Oltului (zona Boița – Lazaret). Lucrările continuă și...

Arestat preventiv după ce, băut şi fără permis, s-a răsturnat cu maşina pe un câmp. În urma accidentului, un tânăr a murit

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Băileşti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile...

Restricţii în trafic, din cauza Codului Roşu de caniculă

Sâmbătă şi duminică, în zilele cu cod roşu de caniculă, CNAIR a instituit restricţii de tonaj pe autostrăzi,...

Incendiu de vegetaţie uscată, la marginea Slatinei, în zona Sărăceşti (VIDEO)

Un incendiu vegetaţie uscată a izbucnit, vineri după-amiază, în Slatina, în zona Sărăceşti. Mai multe autospeciale de pompieri intervin...