Balamuc în USR. Elena Lasconi a aprins fitilul

Data:

Share post:

Primarul USR din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, a fost taxată de colegii din partid pentru poziția pe care a emis-o în privința căsătoriilor între persoanele de același sex.

Edilul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, care de altfel deschide și lista USR pentru europarlamentarele de anul viitor, a declarat că a votat ”DA” pentru redefinirea familiei la referendumul din 2018. Or, asemenea afirmație nu a rămas netaxată de Clotilde Armand.

Contre între Clotilde Armand și Elena Lasconi

La rândul ei, Armand a fost criticată de Elena Lasconi pentru atitudinea de ”Gică contra” pe care o are în cadrul Consiliului Local Sector 1. Disputa dintre cele două membre a fost alimentată și de Ramona Strugariu, trecută între timp în tabără lui Cioloș, fondatorul partidului REPER.

În interviul acordat lui Sebastian Zachmann, Elena Lasconi a punctat faptul că familia este formată dintr-o femeie și un bărbat, cel puțin în opinia ei.

„Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a răspuns Elena Lasconi, după care a adăugat că a participat la referendumul pentru familia tradiţională unde a şi pus ștampila pe varianta „DA”.

Întrebată dacă această afirmație nu va genera critici în rândul partidului USR și implicit a electoratului progresist, Elena Lasconi susținut următoarele:

„Este treaba lor. Eu nu am nimic împotriva persoanelor de acelaşi sex, dar nu văd de ce aş milita pentru căsătoria dintre persoanele de acelaşi sex. Nu am nicio problemă cu relaţiile lor atât timp cât nu-i afectează pe cei din jur”.

„Nu-mi place ideea de a nu colabora cu Consiliul Local”
Odată clarificate aceste aspecte, primarul din Câmpulung Muscel și-a îndreptat atenția asupra edilului din Sectorul 1, Clotilde Armand. Edil care de altfel s-a remarcat în repetate rânduri pentru opoziția acerbă pe care o face Consiliului Local. Or, acest lucru, spune Lasconi, afectează interesul cetățeanului în slujba căruia funcționarul public trebuie să performeze.

„Nu-mi place să vorbesc despre colega mea pentru că mi se pare că a făcut multe greşeli, a şi avut lupte grele, foarte grele, acolo, dar nu-mi place ideea de a nu colabora cu Consiliul Local. Până la urmă, tu eşti votat să faci treabă, nu să fii în permanenţă primar în opoziţie. Nu există aşa ceva”, a subliniat Elena Lasconi.

Replica primarului din Sectorul 1 nu s-a lăsat așteptată. Fără a indica precis destinatarul mesajului de pe Facebook, gospodarul șef de la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand a opinat după cum urmează:

„Treaba ta ca primar nu este să spui cine cu cine să se căsătorească, cum să intervină statul în familii. Treaba primarului este să aibă grijă de comunitate. De întreaga comunitate. Indiferent de culoare, religie sau sex. Iar această grijă nu se manifestă la televizor. Dacă nu înțelegi asta înseamnă că n-ai ce căuta în nicio funcție publică”, a afirmat primarul Sectorului 1, într-un mesaj transmis pe Facebook.

Ramona Strugariu intervine

Ramona Strugariu, cândva membră în USR actualmente copresedinte REPER intervine și ea în conflict. Nemulțumită de atitudinea exprimată de Elena Lasconi în chestiunea familiei tradiționale, Strugariu concluzionează că atitudinea primarului din Câmpulung Muscel nu se încadrează în tiparele ideologiei și programului politic pe care USR le promovează.

Ca o paranteză reamintim că USR, timp de doi ani de zile de la înființare a „funcționat” fără a defini în mod expres ideologia partidului sau locul său pe axa politică. Revenind, Strugariu a fost aleasă la rândul ei ca europarlamentar de pe listele USR în ciclul electoral din 2019. Strugariu a ținut să sublinieze următoarele.

„Eu nu am o problemă cu faptul că doamna Elena Lasconi a votat “Da” la referendumul pentru familia tradițională. E o opțiune de cetățean la fel ca oricare altă opțiune pe care ne-o putem exercita prin vot.

Am în schimb o mare problemă cu faptul că în aceste condiții, doamna Elena Lasconi deschide lista candidaților la europarlamentare a unui partid care face parte din cea mai liberală familie europeană și a unui grup politic care apără drepturile omului în fiecare zi”, a opinat Ramona Strugariu.

„Elena Lasconi a dat dovadă de ipocrizie politică”

Copreședinta REPER își continuă apologia invocând valorile și principiile europene pentru care și USR pledează. Dar, persoanele care au viziune ușor diferită față de linia partidului, continuă Strugariu, dau dovadă de ipocrizie politică.

„Și unul dintre lucrurile fundamental înrădăcinate în valorile și principiile familiei europene în care se află partidul dumneaei și unde candidează este acesta, iar asta se numește ipocrizie politică și este exact lucrul care i-a demotivat și descurajat pe oameni în a mai face pasul spre politică sau în a mai crede că politic încă mai e posibil să se schimbe ceva în România”, a adăugat Strugariu.

Apelând la un scurt exercițiu de imaginație, Ramona Strugariu se pune în locul Elenei Lasconi. După care emite o afirmație cu valoare de adevăr, o concluzie. Ramona Strugariu și-a argumentat afirmațiile în felul următor:

„E exact aceeași minciună în care ne-am scăldat și până acum. Dacă aș fi în locul ei, nici n-as mai candida”, a mai punctat Ramona Strugariu.

Articole similare

Începe procedura de licitație pentru construcția unui nou lot al autostrăzii Craiova – Filiași

CNAIR a transmis astăzi la ANAP pentru validare  documentația pentru atribuirea contractului necesar construcției Lotului 2 (14,4 km)...

Laura Lavric, anchetată penal după ce ar fi lovit un solist la o nuntă

Interpreta de muzică populară Laura Lavric este acuzată că ar fi lovit un alt solist, la o nuntă...

Bărbat săltat de poliţişti după ce a ameninţat trecătorii cu un pistol airsoft

Un bărbat care ameninţa, astăzi, trecătorii cu un pistol airsoft în zona centrală a municipiului Satu Mare a...

Polițiste arestate după ce au scos din camera de corpuri delicte aproape 1000 de litri de alcool și trei lansete de pescuit

Situaţie halucinantă la Suceava. Două polițiste, o angajată de la Agenția pentru Protecția Mediului Suceava, un angajat de...