Bărbat ucis de virusul West Nile. Este primul deces în România în acest an

Data:

Share post:

Un bărbat a decedat în urma infecției cu virusul West Nile. Este primul deces provocat de acest virus în România, în acest an. De la începutul perioadei de supraveghere a infecției cu virusul West Nile (06.06.2023) până la data de 10.08.2023 s-au înregistrat 6 cazuri.

Printre cauze se numără temperaturile ridicate și valurile de căldură, care favorizează apariția anumitor boli, dintre acestea făcând parte și neuroinfecția West Nile, o boală infecțioasă ce se transmite prin înțepătura de țânțar.

Virusul West Nile (VWN) aparține familiei Flaviviridae și este un membru al complexului de flavovirusuri transmise de artropode, din care face parte și virusul encefalitei japoneze. Virusul West Nile poate infecta oameni, păsări, țânțari, cai și alte mamifere, dar transmiterea se face numai prin înțepătura de țânțar.

Specialiștii de la Centrul Medical de Diagnostic și Tratament “Dr. Victor Babeș” subliniază că probabilitatea ca o persoană să se îmbolnăvească de la o singură înțepătură de țânțar este redusă. Riscul de îmbolnăvire severă și deces este cel mai mare pentru persoanele de peste 50 de ani sau cu deficiente imune, deși infecția poate apărea la orice vârstă.

Manifestarile infecției cu Virusul West Nile sunt diverse, spun specialiștii, de la cele asemănătoare unei simple răceli până la semne de meningo-encefalită. Semne de alarmă care impun prezentarea la medic sunt: febră ridicată însoțită de durere de cap intensă, vărsături, stare generală alterată și sensibilitate crescută la lumină.

 

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...