Bărbaţi arestaţi pentru afaceri cu ploşniţe. Au păcălit zeci de bătrâni

Data:

Share post:

Doi bărbați au fost arestați în Franța, după ce ar fi înșelat persoane în vârstă, determinându-le să plătească mii de euro pentru un tratament de care nu aveau nevoie împotriva ploșnițelor.

Poliția din Strasbourg a declarat că bărbații mergeau la domiciliul victimelor lor, efectuau servicii false de control și apoi suprataxau produsele de tratament. Poliția a adăugat că au fost înșelate 48 de persoane, multe dintre ele femei de peste 90 de ani.

În ultimele luni s-a înregistrat o creștere a infestărilor cu ploșnițe în Franța. Problema a stârnit îngrijorare în întreaga țară, iar înalți oficiali guvernamentali lucrează la măsuri pentru a o rezolva. Entomologii și experții în domeniul sănătății au avertizat că epidemia a dus, de asemenea, la o creștere a numărului de apariții false și la o isterie nejustificată.

Autoritățile au declarat că presupușii escroci își sunau victimele și le spuneau că există o infestare în cartierul lor. Aceștia vizitau apoi locuința persoanei în cauză, dându-se drept oficiali din domeniul sănătății și, folosind spray-uri cu aerosoli, pretindeau că vor dezinfecta spațiul respectiv. Înainte de a pleca, aceștia ofereau un unguent despre care spuneau că va ține insectele departe de pielea umană. Unguentul era, de fapt, o simplă cremă cu miros de eucalipt. Victimele trebuiau să plătească între 300 și 2.100 de euro (257 și 1.800 de lire sterline).

Poliția a declarat că a primit în total nouă plângeri oficiale pentru suspiciuni de fraudă. Suspecții au fost apoi plasați sub supraveghere și arestați în timp ce plecau de la domiciliul unei presupuse victime din Strasbourg. Infestările din Paris au dus la temeri că problema s-ar putea răspândi peste Canalul Mânecii până la Londra. Vorbind pentru PoliticsJOE în octombrie, primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că amenințarea la adresa sistemului de transport public al capitalei este o „sursă reală de îngrijorare”.

El a spus că a fost în contact cu omologii din Paris, precum și cu oficialii de la Transport For London pentru a se „asigura că nu vom avea această problemă”, potrivit G4media.

Articole similare

Procesul lui Vlad Pascu: Judecătoarea a întrebat dacă tânărul mort în accident este în sală (VIDEO)

Magistratul din Mangalia care judecă accidentul din 2 Mai în care Vlad Pascu a ucis doi adolescenți a...

Produs alimentar retras de urgenţă din magazine din cauza conţinutului periculos

Un sortiment de biscuiţi vânduţi în hipermarketurile Lidl a fost retras de urgenţă de pe rafturi. Compania a...

GRAV accident rutier pe Valea Oltului, în Vâlcea. Intervine elicopterul SMURD

Traficul rutier este blocat total pe drumul naţional DN7, în localitatea Câineni, din judeţul Vâlcea, din cauza unui...

Bebeluş mort în drum spre spital. Familia spune că avea simptome de viroză

Un bebeluş, în vârstă de doar şase luni şi-a pierdut viaţa în ambulanță, în drum spre spital. Familia fetiței...