Bărbaţi cercetaţi penal după ce au bătut şi chinuit un câine luat de pe stradă

Data:

Share post:

Doi bărbaţi din judeţul Prahova sunt cercetaţi pentru schingiuirea animalelor, după ce au luat un câine de pe stradă, l-au bătut, apoi au asmuţit asupra acestuia un câine din rasa Rotweiler.

Poliţiştii s-au sesizat asupra acestui caz în condiţiile în care scenele au fost filmate şi transmise live pe o reţea de socializare. Miercuri, la domiciliile suspecţilor au loc percheziţii. Animalul schingiuit, care a scăpat cu viaţă, nu a fost găsit pentru a fi dus la veterinar.

”În această dimineaţă, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Prahova efectuează 3 percheziţii, în oraşul Urlaţi şi într-o comună din judeţ, la domiciliile unor persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de schingiuirea animalelor şi folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea. Din cercetări a reieşit că, la data de 15 noiembrie a.c., doi bărbaţi, de 19 şi 43 de ani, ar fi lovit, în repetate rânduri, un câine, iar ulterior ar fi provocat un alt câine să-l muşte pe acesta”, informează oficialii Poliţiei Judeţene Prahova.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că dosarul în acest caz a fost deschis după ce poliţiştii au aflat că cei doi au transmis în direct, pe internet, scenele violente. Bărbaţii, angajaţi ai unei stâne de oi, au luat câinele comunitar şi l-au bătut pe motiv că acesta le-ar fi mâncat nişte găini.

Animalul bătut şi muşcat a scăpat cu viaţă, însă poliţiştii nu l-au mai găsit pentru a-l duce la veterinar. Cei doi bărbaţi vor fi duşi la sediul poliţiei în vederea audierii şi dispunerii de măsuri legale.

Articole similare

Maşină condusă de un bărbat din Vitomireşti, implicată într-un accident în Vâlcea. Patru persoane rănite

Patru persoane au fost rănite, sâmbătă, după ce un autoturism condus de un bărbat din Vitomireşti, judeţul Olt,...

Mircea Geoană huiduit pe scenă, la Ziua comunei Coloneşti din judeţul Olt

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost huiduit la Coloneşti, în judeţul Olt, unde a participat la...

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...