Bătrân anchetat penal după ce a atacat un poliţist cu un cuţit. Oamenii legii l-au împuşcat

Data:

Share post:

Procurorii au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor, ultraj şi uz de armă fără drept, în urma unui scandal petrecut în satul Chiraftei, judeţul Galaţi. Un bărbat de 76 de ani a ameninţat poliţiştii cu un cuţit, ulterior fiind împuşcat.

”La data de 02.09.2023, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de omor, ultraj şi uz de armă fără drept”, anunţă, luni, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Procurorii transmit că, în seara zilei de 02.09.2023, un echipaj de poliţie chemat să aplaneze un conflict în localitatea Chirafte a fost ameninţat cu acte de violenţă de către o persoană înarmată cu un cuţit.

”În acest context, pentru a opri activitatea infracţională, un poliţist a folosit armamentul din dotare, executând mai multe focuri spre persoana înarmată, care se îndrepta spre ei, unul dintre gloanţe lovind-o în zona capului. În cauză, s-a început urmărirea penală pentru infracţiunile menţionate, urmând a fi administrate mijloace de probă, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt”, au mai precizat procurorii.

Poliţiştii din Galaţi au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare după ce, la o intervenţie la care fuseseră solicitaţi, un bătrân de 76 de ani a fost pe punctul de a lovi un agent cu un cuţit. Echipajul a apelat iniţial la sprayul lacrimogen şi apoi a tras 6 focuri de armă pentru a-l opri pe bătrân. Incidentul a avut loc sâmbătă seară, când poliţiştii au fost sesizaţi la 112 cu privire la faptul că o vecină are un conflict cu socrul sau, care ar ameninţa-o cu un cuţit, potrivit News.ro.

 

Articole similare

Medic dat afară de spital după ce o gravidă a murit pe patul de spital

Decizie drastică luată de conducerea celui mai mare spital din Moldova, în cazul medicului ginecolog Mariana Pitrop. La...

Rute de ocolire stabilite după închiderea unui tronson al Drumului Expres Craiova-Piteşti

Traficul rutier se închide, începând de luni, pe porţiunea Drumului Expres Craiova-Piteşti cuprinsă între nodul rutier de la...

Vlad Voiculescu este urmărit de DNA în Dosarul Vaccinurilor

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este urmărit penal de către procurorii DNA, în dosarul vaccinurilor din pandemie....

Bărbaţi arestaţi pentru afaceri cu ploşniţe. Au păcălit zeci de bătrâni

Doi bărbați au fost arestați în Franța, după ce ar fi înșelat persoane în vârstă, determinându-le să plătească...