Bătrân anchetat penal după ce a atacat un poliţist cu un cuţit. Oamenii legii l-au împuşcat

Data:

Share post:

Procurorii au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor, ultraj şi uz de armă fără drept, în urma unui scandal petrecut în satul Chiraftei, judeţul Galaţi. Un bărbat de 76 de ani a ameninţat poliţiştii cu un cuţit, ulterior fiind împuşcat.

”La data de 02.09.2023, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de omor, ultraj şi uz de armă fără drept”, anunţă, luni, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Procurorii transmit că, în seara zilei de 02.09.2023, un echipaj de poliţie chemat să aplaneze un conflict în localitatea Chirafte a fost ameninţat cu acte de violenţă de către o persoană înarmată cu un cuţit.

”În acest context, pentru a opri activitatea infracţională, un poliţist a folosit armamentul din dotare, executând mai multe focuri spre persoana înarmată, care se îndrepta spre ei, unul dintre gloanţe lovind-o în zona capului. În cauză, s-a început urmărirea penală pentru infracţiunile menţionate, urmând a fi administrate mijloace de probă, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt”, au mai precizat procurorii.

Poliţiştii din Galaţi au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare după ce, la o intervenţie la care fuseseră solicitaţi, un bătrân de 76 de ani a fost pe punctul de a lovi un agent cu un cuţit. Echipajul a apelat iniţial la sprayul lacrimogen şi apoi a tras 6 focuri de armă pentru a-l opri pe bătrân. Incidentul a avut loc sâmbătă seară, când poliţiştii au fost sesizaţi la 112 cu privire la faptul că o vecină are un conflict cu socrul sau, care ar ameninţa-o cu un cuţit, potrivit News.ro.

 

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...