Bătrâni lăsaţi fără arme după ce au încălcat legea

Data:

Share post:

Doi septuagenari s-au ales cu amenzi şi au rămas şi fără armele pe care le deţineau în mod legal. Totul după ce poliţiştii le-au călcat pragul caselor. 

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme Expozivi și Substanțe Periculoase au efectuat, duminică, un control, pe linia respectării modului de deținere, port și folosire a armelor letale, la domiciliul unui bărbat, de 70 de ani, din municipiul Botoșani, deținător autorizat de arme letale/neletale.

În urma verificărilor efectuate, armele pentru care deținea permis de port armă, nu erau păstrate conform legislației incidente, iar în compartimentul fișetului metalic, special pentru păstrarea și depozitarea muniției, a fost găsită o armă, ce aparține fiului bărbatului, deținută legal.

Cei doi bărbați au fost sancționati contravențional și le-a fost anulat dreptul de deținere, port și folosire a armelor.

Caz similar la un bărbat şi mai bătrân

La data de 2 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Expozivi și Substanțe Periculoase au efectuat un control, pe linia respectării modului de deținere, port și folosire a armelor letale, la domiciliul unui bărbat, de 78 de ani, din municipiul Botoșani, deținător autorizat de arme letale/neletale.

În urma verificărilor efectuate, armele pentru care deținea permis de port armă, nu erau păstrate conform legislației incidente, iar în compartimentul fișetului metalic, special pentru păstrarea și depozitarea muniției, au fost găsite un număr de 29 de cartușe, deși bărbatul avea dreptul să dețină cantitatea de maxim 10 cartușe.

Bărbatul a fost sancționat contravențional și i-a fost anulat dreptul de deținere, port și folosire a armelor, iar arma și cele 29 de cartușe au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.

Articole similare

Simona Halep, lovitură financiară uriașă, în ciuda suspendării

Deși Simona Halep este suspendată pentru patru ani din tenis pentru dopaj, fosta campioană a României nu o...

Piedone va candida la Primăria Capitalei. Un scenariu care le dă fiori lui Nicușor Dan și Gabriela Firea

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a spus că se teme doar de „candidatul PSD, indiferent cine este el, pentru...

De Mezzo vrea competiţie internă pentru desemnarea candidatului la Slatina: În 2016, Marius Bălaşa a luat aproape 3.000 de voturi peste partid

Preşedintele interimar al PNL Slatina, Mario De Mezzo, a declarat în cadrul celei mai recente conferinţe de presă...

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...