Bonnie and Clyde de România: Un bărbat şi o femeie arestaţi după ce au spart mai multe instituţii de creditare

Data:

Share post:

Un bărbat şi o femeie au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile după ce, în lunile august şi septembrie, au furat seifuri, bani şi un card bancar de la instituţii de credit din Bucureşti. Spargerile au fost date în sectoarele 2 şi 6, suspecţii fiind surprinşi de camerele de supraveghere.

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au transmis, miercuri, că poliţiştii au reţinut o femeie de 32 de ani şi un bărbat de 35 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, în formă continuată (3 acte materiale), accesul ilegal la un sistem informatic, în formă continuată (15 acte materiale) şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată (15 acte materiale).
“În fapt, în perioada august – septembrie 2023, la nivelul unor subunităţi de poliţie au fost înregistrate mai multe plângeri, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, comise în dauna unor instituţii ce deţineau seifuri pentru depozitarea valorilor (societăţi bancare de tip IFN şi de transport persoane), prejudiciul fiind de aproximativ 33.000 de lei. Cercetările au fost preluate de către serviciile de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Capitalei şi Poliţiei Sectorului 2, iar din datele şi probele administrate în cauză, s-a stabilit că bănuiţi de comiterea faptelor, ar fi o femeie şi un bărbat, în vârstă de 32, respectiv 35 de ani”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Card furat dintr-o instituţie de credit

Poliţiştii au stabilit că, în noaptea de 17/18 august, cei doi au intrat în sediul unei instituţii de credit, cu punct de lucru în Sectorul 2, de unde ar fi  sustras bani şi un card bancar, pe care l-ar fi folosit, ulterior, pentru a efectua  mai multe operaţiuni financiare, prejudiciul fiind de 17.500 de lei.
O altă acţiune a avut loc pe data de 21 august, în jurul orei 03.00, când cei doi au intrat într-o societate de credit din Sectorul 6, au distrus uşa unui dulap şi au furat un seif pe care l-au scos din perete. Prejudiciul în acest caz a fost de 5.312 lei.
De asemenea, cei doi mai sunt acuzaţi că în data de 22 septembrie, în jurul orei 02.30, au intrat în interiorul unei societăţi şi au furat un seif metalic care conţinea bani, prejudiciul fiind de 10.000 de lei.
Cei doi au fost prinşi la începutul acestei săptămâni. Ei au fost prezentaţi instanţei care a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Articole similare

Şofer cu alcoolemie de comă scos din trafic cu poliţia la Slatina

Un bărbat din Slatina s-a ales cu un dosar penal după ce a plecat la plimbare cu maşina...

Medic prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Ancheta o vizează şi pe asistenta doctorului

Un medic şi asistenta sa sunt anchetaţi penal de Direcţia Generală Anticorupţie. Asta după ce medicul, de la Spitalul...

Scandal la Casa de Cultură a Studenţilor din Piteşti. Director, reţinut de poliţişti pentru relaţii cu o minoră

Directorul unei case de cultură din Piteşti, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinut de poliţişti...

Tânără de 25 de ani, ucisă de fostul soţ din cauza geloziei

O tânără, în vârstă de doar 25 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de topor...