Brancardier şi infirmieră, filmaţi în timp ce bruschează un bătrân ajuns în urgenţă (VIDEO)

Data:

Share post:

Conducerea Spitalului Municipal Bârlad anunţă că a dispus deschiderea unei anchete interne după ce doi angajaţi ai unităţii sanitare au fost filmaţi în timp ce bruschează şi îi vorbesc urât unui bătrân care a ajuns în urgenţă şi care nu se putea ţine pe picioare. Cei doi angajaţi care apar în imaginile difuzate în spaţiul public, un brancardier şi o infirmieră, trebuie să dea note explicative scrise cu privire la comportamentul lor faţă de pacientul aflat în imposibilitatea de a se deplasa, ei urmând să apară în faţa Comisiei de disciplină.

În imaginile postate pe TikTok se vede cum două cadre medicale târăsc un bătrân care nu se poate ţine pe picioare şi pe care încearcă că îl aşeze pe un pat. Cei doi par să îşi iasă din fire în momentul în care bătrânul pare a se îndrepta, aproape în genunchi, către un alt pat decât cel în care voiau ei să îl aşeze.

@stef.costan

#ruşine #barlad #stiu_ca_nu_o_sa__ajunga_pe_foryou #stiu_ca_nu_o_sa__ajunga_pe_foryou

♬ sunet original – Stefania ????

„E, atâta circ! Hai, odată, sus!”, spune femeia.  Iar bărbatul angajat al spitalului, aparent nemulţumit că trebuie să depună efort, adaugă: „Ei, băga-mi-aş picioarele! Sunteţi…!”.

Conducerea unităţii sanitare a dispus verificări interne după ce imaginile au apărut în spaţiul public, precizând că cei doi angajaţi lucrează la urgenţe.
„În urma apariţiei în spaţiul public, în cursul zilei de 25 ianuarie 2024, a unei înregistrări audio-video în care doi salariaţi din cadrul Compartimentului de Primire Urgenţe (un brancardier şi o infirmieră) mobilizează brutal un pacient vârstnic, asociat cu un limbaj neadecvat, conducerea s-a autosesizat şi a demarat o anchetă internă pentru analizarea situaţiei. Celor doi angajaţi li s-au solicitat note explicative şi s-a hotărât demararea procedurii disciplinare, Comisia de disciplină urmând a se întruni în data de 2.02.2024”; au declarat oficialii spitalului.
Aceştia precizează că „astfel de comportamente nu sunt tolerate de conducerea instituţiei şi vor fi luate măsurile legale care se impun”.
„Până la finalizarea cercetării disciplinare, cei doi angajaţi vor fi atent monitorizaţi de asistentul şef de tură pe întreg parcursul activităţii”, mai transmite conducerea Spitalului Municipal Bârlad.

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...