Candidatul surpriză pregătit de PNL-PSD la Primăria Capitalei. Gabriela Firea n-ar mai fi în „cărți”

Data:

Share post:

Sebastian Burduja ar fi candidat PNL-PSD la Primăria Capitalei. Surse România TV susțin că ministrul Energie pare a fi favoritul Coaliției. Şi dacă aşa stau lucrurile, Gabriela Firea îşi poate lua adio de la candidatură.

Sebastian Burduja ar fi candidat PNL-PSD la Primăria Capitalei. Potrivit unor surse, liberalii insistă să propună o serie de afaceriști controversați precum: Dan Ostahie și Dan Șucu. Între timp, Gabriela Firea speră să intre în cursa pentru Primăria Capitalei din partea PSD. Dar potrivit surselor, șansele sunt destul de slabe.

Sebastian Burduja, candidat PNL-PSD la Primăria Capitalei

A început întâlnirea care decide soarta Capitalei. Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu stabilesc pe cine sustin pentru funcția de Primar General. Din ceea ce s-a aflat până acum, se pare că Gabriela Firea este scoasă din „cărți”. Dar acum se pare că Sebastian Burduja, ministrul Energiei, ar fi favoritul pentru nominalizarea coaliției PSD-PNL la Primăria Capitalei.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, la Parlament, alături de președintele PNL, Nicolae Ciucă, înaintea unei ședințe a coaliției de guvernare care va avea loc în această seară, că din punctul său de vedere PSD și PNL vor ajunge la un acord pentru un candidat comun la Primăria Generală a Municipiului București. Adică nimeni altul decât Sebastian Burduja.

1

„Până în acest moment nu avem o analiză finalizată, fiecare dintre noi căutăm să găsim cea mai bună soluție pentru a avea garanția că intrăm în alegeri cu un candidat care poate să câștige”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat dacă în ședința coaliției se va discuta despre un candidat comun PNL-PSD la Primăria Capitalei.

„Eu cred că o să avem un candidat comun. Este incorect să discutăm mai întâi cu presa aceste lucruri si pe urmă cu colegii noștri din coaliție.Imediat după decizie răspundem întrebărilor”, a spus liderul PSD pentru RTV.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 15 septembrie și 29 septembrie

Coaliţia a decis că alegerile prezidențiale vor avea loc pe 15 septembrie și 29 septembrie. Potrivit acelorași surse, data alegerilor prezidențiale urmează să fie validată și de conducerea Partidului Național Liberal asta după ce liderii PSD au validat deja calendarul alegerilor prezidențiale devansate în luna septembrie.

Săptămâna trecută, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au vorbit și despre devansarea alegerilor prezidențiale din luna decembrie în luna septembrie. Atunci, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că sunt trei variante: 1-15, 8-22 sau sfârșitul lunii.

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...