Canicula, factorul fatal pentru animalele de companie / Sfaturi utile de la medicul veterinar

Data:

Share post:

Această perioadă caniculară pe care o traversăm nu ne afectează doar pe noi, oamenii, ci și pe animalele noastre de companie. De exemplu, în cazul câinilor insolația poate fi fatală, deoarece împiedică capacitatea de autoreglare termică a organismului, scrie Spynews.ro.

Sfaturi utile de la medicul veterinar pentru a vă proteja animalele de companie

Animalele noastre de companie! Pisicile și câinii de casă se scot în aer liber doar dimineața și seară. Acest lucru pentru că în casă e cel mai bun mediu pentru ele, asta în cazul în care afară sunt temperaturi ridicate. Totodată, animalul are nevoie de o sursă permanentă de apă, pe care să o verificați la intervale regulate.

„Animalele nu trebuie scoase afară în toiul zilei. Căţeii trebuie scoşi doar dimineaţa devreme sau seara târziu. De asemenea, trebuie să le oferim animalelor noastre apă proaspătă şi o alimentație potrivită. Nu recomand mâncarea gătită pentru că se poate altera foarte repede şi pot apărea indigestii. De asemenea, mesele ar trebuie reduse în această perioadă şi nu le recomand stăpânilor de căţei să îi hrănească dimineața, înainte de plimbare. Dacă este necesar să ieşim cu cățeii pe timpul zilei, recomand să se meargă pe la zone umbroase, iar timpul petrecut afară să fie cât mai scurt.

Trebuie să evităm mâncarea de la frigider pentru că poate apărea laringita. În plus, şi aerul condiționat trebuie setat la o temperatură potrivită, undeva la 20-22 de grade. În ceea ce privesc pisicile care stau în apartament, acestea sunt la fel de afectate de caniculă. Nici pisicile nu trebuie scoase afară pe căldură pentru că pot apărea arsuri la nivelul pernuțelor.”, a precizat, potrivit Antena 3 CNN, Beatrice Ilea, medic veterinar.

Semnele care arată că animalele suferă din cauza căldurii
Există câteva semne care arată că animalele suferă din cauza căldurii.

– respraţia rapidă;

– creşterea pulsului;

– mucoasa uscată;

– mers clătinat.

Mai mult, oamenii sunt rugaţi să le ofere şi animalelor de pe stradă apă pentru că şi ele au mare nevoie de hidratare.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...