Cântăreaţă celebră scăpată de închisoare după o fraudă de peste 14 milioane de euro

Data:

Share post:

Celebra cântăreaţă Shakira a scăpat de închisoare după ce, astăzi, a ajuns la o înțelegere cu procurorii privind o fraudă fiscală de peste 14,5 milioane de euro. Artista nu și-a plătit impozitul pe venit în Spania între 2012 și 2014, conform Reuters.

Ca parte a înțelegerii, ea a acceptat acuzațiile și o amendă de 50% din suma datorată, mai mult de 7 milioane de euro. Procurorii cereau o pedeapsă de peste opt ani de închisoare. De asemenea, ea a acceptat o altă amendă de 438.000 de euro pentru a evita o pedeapsă de trei ani de închisoare, a declarat judecătorul în timpul primei audieri.

„Recunoașteți faptele și vă conformați cu noile sancțiuni care au fost solicitate?”, a întrebat judecătorul Jose Manuel del Amo Sanchez. „Da”, a răspuns Shakira.

Joi seară, Shakira a câștigat două premii Latin Grammy la Sevilla. Anterior, cântăreața, care este vizată de o a doua anchetă de fraudă fiscală, promisese să lupte împotriva acestor „acuzații false”.

Procuratura cerea o pedeapsă de până la opt ani de închisoare și plata taxelor despre care autoritățile spaniole spuneau că le datorează. Procurorii susțineau că Shakira a petrecut mai mult de jumătate din fiecare dintre anii în cauză în Spania și că, prin urmare, era rezidentă obișnuită în această țară. De asemenea, au afirmat că o proprietate din Barcelona, cumpărată în mai 2012, a fost locuință de familie.

Shakira, în vârstă de 46 de ani, a locuit timp de 11 ani cu fostul fotbalist Gerard Pique, fostul star al Barcelonei, iar cuplul are doi copii. Cântăreața, al cărei nume complet este Shakira Isabel Mebarak Ripoll, s-a mutat la Miami după despărțirea lor.

Celebrităţi cu probleme similare

Și alte celebrități au avut probleme cu fiscul pentru evaziune, inclusiv jucători de fotbal precum portughezul Cristiano Ronaldo, argentinianul Lionel Messi și jucătorul hispano-britanic Diego Costa. Toți au ajuns la o înțelegere și au plătit amenzi mari.

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...