Care sunt primăriile din Olt înscrise în Programul Rabla Local. LISTA

Data:

Share post:

Opt primării din judeţul Olt s-au înscris în Programul privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local, care începe astăzi. Astfel, de la ora 10.00, persoanele fizice se pot înscrie pentru a primi 3.000 lei în schimbul casării unui autovehicul vechi şi poluant.

Bugetul programului este de 240 de milioane de lei, iar ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunţat că 100.000 de români sunt potenţiali beneficiari. ”Din suma de 3.000 lei, 2.400 lei sunt alocaţi din Fondul pentru mediu şi 600 lei susţinuţi din bugetul local)”, a subliniat ministrul Mediului Mircea Fechet.

Ministrul a mai specificat că aproximativ 500 de primării sunt înscrise în programul Rabla Local şi că fiecare român care va aplica la program va primi 3.000 de lei în schimbul casării autovehiculului vechi.

Următoarele primării din judeţul Olt s-au înscris în program:

  • Caracal – 1.200.000 lei, 500 auto uzate
  • Redea – 48.000 lei, 20 auto uzate
  • Vişina – 60.000 lei, 25 auto uzate
  • Pleşoiu – 120.000 lei – 50 auto uzate
  • Tia Mare – 96.000 lei, 40 auto uzate
  • Giuvărăşti – 120.000 lei, 50 auto uzate
  • Bobiceşti – 48.000 lei, 20 auto uzate
  • Mărunţei – 120.000, 50 auto uzate

Cum se face înscrierea

„Una dintre condiţii a fost ca procedura să fie una foarte simplă şi atunci va trebui doar să vă înregistraţi în siteul AFM-ului, asta dacă nu aţi făcut-o deja, pentru că în trecut aţi fost beneficiarul unui alt program.

Înregistrarea durează foarte puţin. Mai trebuie doar să domiciliaţi pe raza unităţii administrativ-teritoriale respective şi, bineînţeles, să aveţi maşina pe care vreţi să scăpaţi şi discutăm aici despre aceste rable, cum le numim, între ghilimele, bineînţeles, mai vechi de 15 ani, care, odată scoase din circulaţie, nu doar că acest lucru va însemna mai puţină poluare şi mai puţine gaze cu efect de seră, dar va însemna, probabil că, odată achiziţionat un nou autoturism, deşi nu există această obligativitate, cu siguranţă va avea un consum şi mai mai bun de carburant. Şi cu siguranţă maşinile de ultimă generaţie sunt mult mai sigure din punct de vedere al siguranţei în trafic”, a mai precizat Mircea Fechet.

Înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se realizează prin intermediul aplicaţiei informatice puse la dispoziţie de către AFM, până pe 31 august 2023, ora 16:30 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei localităţi validate în program, potrivit News.ro.

Articole similare

Valea Oltului BLOCATĂ. Lucrările de defrişare continuă şi în weekend (VIDEO)

Este ziua a şasea a operațiunilor de defrișare pe Valea Oltului (zona Boița – Lazaret). Lucrările continuă și...

Arestat preventiv după ce, băut şi fără permis, s-a răsturnat cu maşina pe un câmp. În urma accidentului, un tânăr a murit

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Băileşti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile...

Restricţii în trafic, din cauza Codului Roşu de caniculă

Sâmbătă şi duminică, în zilele cu cod roşu de caniculă, CNAIR a instituit restricţii de tonaj pe autostrăzi,...

Incendiu de vegetaţie uscată, la marginea Slatinei, în zona Sărăceşti (VIDEO)

Un incendiu vegetaţie uscată a izbucnit, vineri după-amiază, în Slatina, în zona Sărăceşti. Mai multe autospeciale de pompieri intervin...