Care sunt primele instituţii de la nivel judeţean pe care Guvernul le va desfiinţa sau comasa

Data:

Share post:

Instituţiile de la nivelul judeţelor aflate în subordinea Ministerului Muncii sunt primele care ar fi afectate de hotărârea Coaliţiei privind comasarea.

Astfel, potrivit unor surse citate de Hotnews, se va face, o reformă a deconcentratelor. În acest sens, se vor comasa instituțiile care au rol similar. De exemplu, la nivelul Ministerului Muncii sunt în prezent patru instituții, iar din acestea se va face una.

Este vorba despre Inspectoratul Teritorial de Muncă, Agenţia Judeţean de Plăţi şi Inspecţii Sociale, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Casa Judeţeană de Pensii.

În primul rând, statul va scăpa cu cheltuiala posturilor de conducere, fiecare instituţie având pe lângă director şi cel puţin două posturi de adjuncţi.

Această propunere ar fi fost făcută de reprezentaţii PNL şi acceptată în coaliţie.

PNL și PSD și-au stabilit propriile liste de măsuri pentru a găsi bani la buget. Social-democrații și liberalii vor reducerea numărului de secretari de stat, unii cu 30%, ceilalți cu 20%, precum și comasarea unor instituții.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...