Casă distrusă de un incendiu provocat de un copil care s-a jucat cu o brichetă

Data:

Share post:

O casă din localitatea bistriţeană Dorolea a fost complet distrusă, luni, într-un incendiu în care o butelie a explodat. Incendiul a fost provocat de un copil care se juca cu o brichetă.

Intervenţia pompierilor a salvat locuinţele din vecinătate, la care exista riscul ca focul să se extindă. Primele concluzii ale pompierilor arată că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un copil care s-a jucat cu o brichetă şi a dat foc unui pat.

Incendiul, deosebit de violent, a cuprins o casă de locuit, construită din lemn, în localitatea Dorolea, judeţul Bistriţa Năsăud. La faţa locului au intervenit pompierii militari şi voluntari, iar când echipajele de salvatori au ajuns la locul intervenţiei incendiul cuprinsese întreaga construcţie pe o suprafaţa de aproximativ 150 de metri pătraţi, existând riscul semnificativ ca flăcările să se extindă la casele învecinate.

„Pompierii voluntari din Livezile au asigurat prima intervenţie şi au evacuat o butelie, după ce o altă butelie explodase înainte de sosirea acestora la locul intervenţiei. A treia butelie a fost extrasă din casă de către pompierii militari din Detaşamentul Bistriţa, mobilizaţi la locul solicitării cu patru echipaje specializate care încadrează două autospeciale de stingere, o autospecială de intervenţie la înălţime, respectiv un echipaj de prim ajutor SMURD. Pompierii voluntari din localitate s-au mobilizat cu două autospeciale de stingere”, informează ISU Bistriţa-Năsăud.

În urma incendiului nu au fost înregistrate victime, iar intervenţia pompierilor şi a voluntarilor a făcut ca proprietăţile învecinate să fie salvate. „Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de jocul unui copil cu o sursă de aprindere (brichetă), iar primele materiale care au ars au fost elementele textile de la un pat”, au concluzionat specialiştii de la ISU Bistriţa-Năsăud, potrivit News.ro.

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...