Casa Verde Fotovoltaice poate fi reluat după ce societatea care a contestat în instanţă respingerea din program a renunţat la proces

Data:

Share post:

Societatea DHELECTRIC SYSTEM SRL, care a contestat respingerea sa din cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice, a transmis către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi, respectiv, Curtea de Apel Oradea, cererile de renunţare la procesul intentat Administraţiei Fondului de Mediu, anunţă vineri Ministerul Mediului.

”În urma deschiderii unei noi sesiuni de validare a instalatorilor în programul Casa Verde Fotovoltaice, derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu, societatea DHELECTRIC SYSTEM SRL a transmis către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi, respectiv, Curtea de Apel Oradea, cererile de renunţare la procesul intentat AFM”, a transmis Ministerul Mediului.

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat printr-o decizie a instanţei, în luna septembrie, ca urmare a demersului juridic al acestei societăţi, care a contestat respingerea sa în prima sesiune de validare a instalatorilor.

”La iniţiativa ministrului mediului, apelor şi pădurilor, Mircea Fechet, a fost organizată recent, la sediul MMAP, o întâlnire de mediere între părţi, în cadrul căreia societatea şi-a asumat să renunţe la proces, în cazul în care se va organiza o nouă sesiune de validare a instalatorilor”, precizează instituţia.

„Mă bucur foarte mult că reprezentanţii societăţii şi-au ţinut promisiunea făcută la întâlnirea pe care am avut-o la minister şi că au transmis deja cererile de renunţare la chemarea în judecată. Este un pas foarte important deoarece, începând de astăzi, mai avem doar de aşteptat ca instanţa să ia act de aceste cereri şi să anuleze procesul. Din acel moment, programul poate fi reluat. Îi anunţ, aşadar, pe cei 90.000 de beneficiari înscrişi în program că mai au de aşteptat foarte puţin până la momentul în care vor putea instala sistemele fotovoltaice. Am ales această variantă de a soluţiona conflictul juridic, deoarece alternativa de a aştepta, mai multe luni, finalizarea procesului pe fond, era o varianta în detrimentul beneficiarilor şi al familiilor acestora, pe care nu o puteam accepta”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat luni o nouă sesiune de validare a instalatorilor în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice. Cererile pot fi depuse în aplicaţie, în perioada 22 – 28 noiembrie.

Articole similare

Şofer cu alcoolemie de comă scos din trafic cu poliţia la Slatina

Un bărbat din Slatina s-a ales cu un dosar penal după ce a plecat la plimbare cu maşina...

Medic prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Ancheta o vizează şi pe asistenta doctorului

Un medic şi asistenta sa sunt anchetaţi penal de Direcţia Generală Anticorupţie. Asta după ce medicul, de la Spitalul...

Scandal la Casa de Cultură a Studenţilor din Piteşti. Director, reţinut de poliţişti pentru relaţii cu o minoră

Directorul unei case de cultură din Piteşti, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinut de poliţişti...

Tânără de 25 de ani, ucisă de fostul soţ din cauza geloziei

O tânără, în vârstă de doar 25 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de topor...