Cătălin Drulă demisionează de la șefia USR după eşecul de la alegeri (VIDEO)

Data:

Share post:

Cătălin Drulă, liderul USR, a anunțat astăzi că își asumă rezultatul alegerilor și că „în cel mai scurt timp” va convoca alegeri pentru un nou președinte al USR. 

Cătălin Drulă a spus că a luat această decizie în urma rezultatului „sub așteptări” pe care USR l-a obținut la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie.

„Pentru mine, asumarea a fost un principiu de bază în întreaga mea viață. Îmi asum rezultatul alegerilor de duminică, sub așteptările noastre și ale celor care ne-au încredințat votul, și voi convoca, în cel mai scurt timp, alegeri în USR pentru un nou președinte al partidului. Avem oameni și lideri puternici care pot duce mai departe această construcție. Mă gândesc aici, spre exemplu, la Dominic Fritz, un om care a câștigat decisiv votul în Timișoara și a arătat că PSD și PNL pot fi înfrânte. Este foarte important ca USR să continue pentru că în această mișcare s-au pus speranțele de modernizare a României”, a spus Drulă.

Cătălin Drulă a vorbit și despre și rezultatele bune înregistrate de Alianța Dreapta Unită în alegerile locale de duminică – mandatele reconfirmate la Primăria București, Primăria Timișoara, Primăria Bacău și Primăria Câmpulung și zeci de primării de orașe și comune din județele Timiș, Brașov, Bacău, Sibiu, Argeș, Ilfov sau Suceava.

Rezultatele provizorii ale alegerilor locale de duminică arată că USR a fi pierdut cele două sectoare din București unde avea primari, sectoarele 1 și 2 (Clotilde Armand și Radu Mihaiu), și Primăria Brașov (Allen Coliban). A câștigat însă la Timișoara, unde Dominic Fritz a obținut un nou mandat, și la Cîmpulung Muscel, unde Elena Lasconi a fost realeasă.

Cătălin Drulă este președinte al USR din iulie 2022, după demisia lui Dacian Cioloș. Cu o campanie internă marcată de plecarea lui Dacian Cioloș și a mai multor membri de partid proveniți din PLUS, Cătălin Drulă a făcut atunci un apel la unitate, dar a transmis și un avertisment clar celor preocupați de „vedetisme”.

Articole similare

Bătrână din Olt ucisă cu brutalitate de nepoata sa (VIDEO)

O tânără în vârstă de 29 de ani, din Slatina, a fost reţinută după şi-a ucis cu brutalitate...

Şarpe de peste un metru şi jumătate, scos cu jandarmii dintr-un garaj (VIDEO)

Jandarmii din judeţul Mehedinţi au intervenit în comuna Devesel pentru a îndepărta un şarpe găsit într-un garaj. Reptila...

Copilă de 13 ani, agresată sexual de unchiul său. Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia a deschis o anchetă după ce o copilă de doar 13 ani ar fi fost agresată sexual...

Nicușor Dan, felicitat telefonic de Marcel Ciolacu după rezultatele alegerilor: „Mi-a zis că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că, după rezultatul alegerilor, premierul Marcel Ciolacu l-a sunat să-l felicite...