Cătălin Grecu (PSD Olt), proiect împotriva anonimizării declaraţiilor de avere ale unor bugetari

Data:

Share post:

Parlamentarii social-democrați din Olt, Siminica Mirea, Cătălin Grecu, Marius Iancu și Emil Albotă, s-au alăturat unui demers de atacare a Legii ANI, susținând că zeci de mii de angajați plătiți din buget depun cereri pentru a-și ascunde veniturile de taxele contribuabililor. În primele 10 luni ale anului 2022, Agenția Națională de Integritate (ANI) a primit 71.870 de cereri de anonimizare a veniturilor. Acești parlamentari au inițiat un proiect de lege care a fost deja adoptat de Senat și este în dezbatere în Camera Deputaților.

Proiectul propus de senatorul Siminica Mirea și deputații Cătălin Grecu, Marius Lancu și Emil Albotă prevede că nu va mai fi permisă anonimizarea veniturilor pentru niciuna dintre categoriile menționate în Legea ANI privind declararea averilor și intereselor. Legea vizează transparența veniturilor obținute de persoanele cu funcții publice sau contractuale în instituții publice, autorități sau companii naționale la care statul este acționar majoritar.

Acest demers este considerat necesar pentru a asigura o transparență mai mare și pentru a satisface cerințele societății civile. De asemenea, proiectul de lege anulează orice dispoziții contrare, chiar dacă acestea sunt incluse în legi speciale.

Printre cei care pot cere anonimizarea veniturilor se numără angajații instituțiilor din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale (MApN, MAI, SRI, SIE și SPP), precum și cei din companiile deținute de statul român.

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...