Căţel extenuat, salvat cu salvamontiştii de pe munte

Data:

Share post:

Un căţel care a urcat pe munte alături de stăpânii săi a avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor pentru a putea coborî.

Întâmplarea a avut loc sâmbătă, în Marea Britanie. Salvamontiştii, Keswick Mountain Rescue Team (KMRT), au fost chemaţi la Scafell Pike, cel mai înalt vârf din Marea Britanie (978 de metri altitudine), după ce Rocky, un câine „epuizat”, a refuzat să se mai deplaseze, relatează Metro.

Proprietarii câinelui au urcat pe Scafell Pike, în Lake District National Park, în Cumbria, când au realizat că Rocky nu mai e tentat să parcurgă și drumul de întoarcere. Au sunat la salvamont și 13 membri ai echipei de salvare au fost sosit la fața locului. Patru ore și 18 minute a durat să coboare cățelul în zona de siguranță, la Seathwaite Farm.

„În ciuda faptului că era un câine destul de mare, de circa 33 de kilograme, a fost o bucurie să cărăm o victimă atât de ușoară”, au transmis salvamontiștii. „Câinele fost calm și pozitiv“, au explicat cei de la MKRT.

Articole similare

Medic lăsat fără drept de practică după moartea unei adolescente de 15 ani

Un medic de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Satu Mare a fost exclus din...

Cod galben în Oltenia. Se anunţă averse torenţiale şi grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de...

Două redacţii au întrerupt colaborarea cu ziaristul acuzat că a violat o colegă

Acuzaţia de viol făcută de jurnalista Adina Florea la adresa fostului său coleg Răzvan Băltăreţu nu a rămas...

Afacere cu buletine pentru ucraineni denunţată de cei implicaţi. La o adresă ar figura 7.000 de persoane

Situaţie incredibilă în comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani. Aflată la mică distanţă de graniţa cu Ucraina, în...